Συνολικά έξι άτομα προφυλακίζονται για την υπόθεση της διακίνησης ναρκωτικών σε Αθήνα και Μύκονο. Τέσσερις εξ αυτών είναι αστυνομικοί και μάλιστα κατείχαν ηγετικές θέσεις στην εγκληματική οργάνωση.
Συγκεκριμένα, στον Ανακριτή Διαφθοράς και στον αρμόδιο Εισαγγελέα βρέθηκε ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος, ένας 42χρονος ανθυπαστυνόμος, ο οποίος κατά την απολογία του αρνήθηκε κάθε εμπλοκή με τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Όπως ισχυρίστηκε, τα πέντε εκατομμύρια ευρώ που βρέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του ίδιου και της συντρόφου του, προέρχονταν από τον «τζόγο».
Το δεξί χέρι του 42χρονου βάσει της δικογραφίας, ήταν ένας υπαστυνόμος της Δίωξης Ναρκωτικών Νοτιοανατολικής Αττικής, ο οποίος κατηγορείται ότι έκλεβε ποσότητες κατασχεμένων ναρκωτικών και στη συνέχεια τις διακινούσε μέσω του κυκλώματος.
Οι άλλοι δύο αστυνομικοί που προφυλακίζονται είναι αρχιφύλακες που υπηρετούσαν σε Μύκονο και Αθήνα και εμφανίζονται ως συνεργοί των επικεφαλής.
Οι δυο άλλοι κατηγορούμενοι της υπόθεσης κρίθηκαν επίσης προσωρινά κρατούμενοι μετά τις απολογίες τους, ενώ υπάρχει ακόμα ένας κατηγορούμενος ο οποίος θα απολογηθεί στην Πέμπτη (24/7).
Ελεύθερη η σύντροφος του «εγκεφάλου»
Στις Αρχές απολογήθηκε και η σύντροφος του 42χρονου ανθυπαστυνόμου, για την οποία αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερη με τους εξής περιοριστικούς όρους:
- απαγόρευση εξόδου από την χώρα,
- υποχρεωτική εμφάνιση ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα και
- χρηματική εγγύηση 20 χιλιάδων ευρώ.
Δήλωση για την απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα έκανε ο δικηγόρος της γυναίκας, Γιάννης Γλύκας:
«Σε μια υπόθεση που παρατηρείται το πρωτοφανές γεγονός, το φερόμενο ξέπλυμα να προηγείται των φερόμενων διακινητικών πράξεων, σε συνδυασμό με την ‘επιβάρυνση’ της υπόθεσης λόγω της προβολής της από τα ΜΜΕ, η μη επιβολή προσωρινής κράτησης είναι μια ορθή κρίση που εδράζεται στα κενά της δικογραφίας».