Μαύρη ημέρα ξημέρωσε το Σάββατο (26/7) για τη χώρα μας καθώς δοκιμάζεται από δεκάδες πυρκαγιές. Ακόμη μια φωτιά ξέσπασε νωρίς το βράδυ, αυτή τη φορά στη Λακωνία και συγκεκριμένα στην περιοχή Μεταμόρφωση στους Μολάους.
Η πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη εκδηλώθηκε σε δασική έκταση ωστόσο στην περιοχή υπάρχουν ανεμογεννήτριες.
Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 22 πυροσβέστες με ένα πεζοπόρο τμήμα της 9ης ΕΜΟΔΕ και 7 οχήματα, ενώ τα εναέρια μέσα που επιχειρούν είναι ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.
#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην πλησίον της περιοχή Μεταμόρφωση Μολάων Λακωνίας. Κινητοποιήθηκαν 22 #πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου της 9ης ΕΜΟΔΕ, 7 οχήματα, 1 Ε/Π, και 2 Α/Φ. Συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 26, 2025
(Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Forecast Weather Greece)
Δείτε επίσης:
- Εύβοια: Η στιγμή που τα πυροσβεστικά τυλίγονται στις φλόγες
- Κρήτη: Σε εξέλιξη φωτιές σε Ηράκλειο και Χανιά – Εκκενώνονται σπίτια