Φωτιά στον Δήμο Πάργας ανάμεσα στα χωριά Σκεπαστό και Νάρκισσος

Must Read

Το μεσημέρι της Δευτέρας ξέσπασε φωτιά στον Δήμο Πάργας ανάμεσα στα χωριά Σκεπαστό και Νάρκισσος.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε από την άκρη του δρόμου και έχει τρεις έως τέσσερις εστίες, σε σημείο με πυκνή βλάστηση, ελαιόδεντρα και πουρνάρια.

Από την φωτιά δεν απειλούνται μέχρι στιγμής κατοικημένες περιοχές, ωστόσο οι πυροσβέστες δίνουν μάχη σε δύσβατο έδαφος, σε πλαγιά που δυσκολεύει την προσέγγιση. Η πυρόσβεση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς το βουνό είναι ανηφορικό και απαιτεί μεταφορά εξοπλισμού, όπως μάνικες και προεκτάσεις, ώστε το νερό να φτάσει στα υψηλότερα σημεία του μετώπου.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, με πεζοπόρα τμήματα και πυροσβέστες που προσπαθούν να περιορίσουν τη φωτιά πριν επεκταθεί στο δασωμένο τμήμα της περιοχής.

Στοχευμένες ρίψεις νερού πραγματοποιούν αυτή την ώρα τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη στο κάτω τμήμα της πλαγιάς, προκειμένου να υποστηρίξουν τις δυνάμεις που επιχειρούν εντός του μετώπου.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This