Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταδίκη για κουμπάρο του Αγοραστού – Ήταν και συνεργάτης βουλευτή της ΝΔ!

Η απόφαση του Εφετείου

Must Read

Το Μονομελές Εφετείο της Αθήνας αποφάσισε την ενοχή των επτά κατηγορουμένων (σ.σ. μη πολιτικά πρόσωπα) για το σκάνδαλο των παράνομων επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ. Η κατηγορία ήταν απάτη σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος της ΕΕ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο προεδρεύων απέρριψε τον ισχυρισμό ορισμένων εκ των κατηγορουμένων (σ.σ. εμπλέκονται σε επιδοτήσεις βοσκοτόπων σε συγκεκριμένες περιοχές στην Βόρεια Ελλάδα) για εξάλειψη του αξιόποινου, λόγω της επιστροφής των χρημάτων πριν τη δίκη.


Σόι το γαλάζιο βασίλειο…

Σύμφωνα με την κατηγορία, κάποιοι εκ των επτά καταδικασθέντων, φέρονται να έλαβαν -και οι συγκατηγορούμενοί τους να συνέδραμαν ώστε να λάβουν, παρανόμως επιδοτήσεις που ανά περίπτωση αφορούν ποσά από 25.000 ευρώ έως 90.000 ευρώ μέσω προγραμμάτων για νέους ή νεοεισερχόμενους αγρότες.

Ένας από τους ενόχους που καταδικάστηκε, είναι ο Ηλίας Καλφούντζος. Κολλητός του Λευτέρη Αυγενάκη, κουμπάρος του Κώστα Αγοραστού, ενώ υπήρξε και συνεργάτης του βουλευτή ΝΔ Λάρισας Χρήστου Καπετάνου.

«Απάτη σε βάρος της ΕΕ, όχι σε βάρος της ΔΟΥ και του ΟΠΕΚΕΠΕ»

Η Εισαγγελέας της έδρας Καλλιόπη Νταγιάντα (σ.σ. εντεταλμένη της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας), είχε ζητήσει απόρριψη του ισχυρισμού, λέγοντας ότι δεν υπήρξε ουσιαστική δικαστική κρίση στη Λάρισα με το δικαστήριο να κάνει δεκτή την εισαγγελική πρόταση.

«Από την ανάγνωση της πράξης αρχειοθέτησης προκύπτει ότι αφορούσε το αδίκημα της απάτης σε βάρος της ΔΟΥ και του ΟΠΕΚΕΠΕ. Στην παρούσα δίκη το αδίκημα αφορά τις ψευδείς βεβαιώσεις για τη λήψη κοινοτικών κονδυλίων και πρόκειται για απάτη σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι σε βάρος της ΔΟΥ και του ΟΠΕΚΕΠΕ», είπε μεταξύ άλλων η κ. Νταγιάντα.


Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ολοι γαλαζιοι είναι.

    Χαφιέδες, εθνοπροδότες, κλεφτες, νταβατζηδες, διεφθαρμένοι.

    Αν δεν ειναι μελη του Συνδικατου, εχουν σιγουρα ψηφισει ΝΔούλα.

  2. Πρεπει ολοι οι Βουλευτες απο ολα τα κομματα να παρουν της ευθυνες τους .Να πουν ολοι μαζι , αυτο το Κολοχανειο θα το κανουμε Κρατος . Διαφορετικα θα μεινουμε οπως ειμαστε Κολοχανειο

  3. Είπαμε όλοι η κυβέρνηση εγκληματική συμμορία ΝΔ υπόκοσμος και φυσικά και όλοι αυτοί που τους ψήφισαν…φαίνεται τώρα για πιο λόγο. Κλέφτες κσι φασίστες. Άκουσες John σκατοψυχε….

  4. Δεν υπάρχει Δεξιό ΤΣΟΛΙ πού νά Συνδέετε έστω καί Ελάχιστα με την
    ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΉ ΟΡΓΆΝΩΣΗ πού νά μήν είναι ΑΠΑΤΑΙΩΝΑΣ, ΚΛΕΦΤΗΣ , ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ , ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΣ
    ΠΑΙΔΟΒΙΑΣΤΗΣ, ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΣ,
    ΠΑΙΔΟΝΤΑΒΑΤΖΗΣ, νά γ@@@@ει τά ΠΑΙΔΙΆ του καί νά γεμίζει τις χιλιάδες Εξωχωριες με τά ΚΛΕΜΕΝΑ καί τίς ΜΙΖΕΣ στις Βαλίτσες ή στα Πουκάμισα.
    Αυτούς ψήφισαν 41% ΣΑΝΟΦΓΟΙ οι ΔΙΕΦΘΑΡΜΈΝΟΙ Ολιγαρχες καί τά Μέσα τους.

  5. Αφού ΌΛΟΙ είναι ΈΝΟΧΟΙ γιατί η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΉ ΟΡΓΆΝΩΣΗ, ο ΑΡΧΗΓΌΣ της, όι “”” υπουργοί””_ τά 157 ++ΛΑΜΌΓΙΑ, όι ΦΡΠΕΔΕΣ όι ΧΑΣΑΠΗΔΕΣ καί τά ΑΛΛΑ ΣΤΕΛΈΧΗ, πού έφαγαν δισεκατομύρια τής ΕΕ, κυκλοφορούν ελεύθεροι;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This