Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι σε δασική έκταση πλησίον της Εγνατίας Οδού, στην περιοχή Μικρά Σάντα Ημαθίας, προκαλώντας συναγερμό στις πυροσβεστικές αρχές της περιοχής.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να περιοριστεί γρήγορα η εξάπλωσή της και να προστατευθούν τόσο το φυσικό περιβάλλον όσο και οι παρακείμενες υποδομές της Εγνατίας Οδού.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες, εκ των οποίων μία ομάδα πεζοπόρου της 2ης ΕΜΟΔΕ, με τη συνδρομή 10 οχημάτων, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν 2 ελικόπτερα (Ε/Π).
Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι άνεμοι μέτριας έντασης, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών, ενώ δεν έχει εκδοθεί ακόμα ανακοίνωση για κλείσιμο τμημάτων της Εγνατίας Οδού.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απειλή για κατοικημένες περιοχές, ωστόσο η επιχείρηση κατάσβεσης συνεχίζεται με προτεραιότητα τη γρήγορη οριοθέτηση της πυρκαγιάς.
*Φωτογραφία αρχείου
Δείτε επίσης:
- Πυρκαγιά στη Θεσπρωτία: Μεγάλη κινητοποίηση στο Γαρδίκι με 35 πυροσβέστες και εναέρια μέσα
- Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς για αύριο Δευτέρα σε πολλές περιοχές της χώρας