Πένθος για τον αδόκητο θάνατο του ηχολήπτη Γιάννη Αρτόπουλου, ο οποίος έχασε την ζωή του σε τροχαίο καθώς πήγαινε σε συναυλία του Κωνσταντίνου Αργυρού.
Τα σωματεία ΣΤΑΖΟΕ (Σωματείο Τεχνικών Απασχολούμενων σε Ζωντανές Οπτικοακουστικές Εκδηλώσεις) και ΣΕΤΘ (Σωματείο Ελλήνων Τεχνικών Θεάτρου) κάλεσαν σε 3ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη από 16:00 έως 19:00 αφότου τελέστηκε η κηδεία του Γιάννη Αρτόπουλου.
Το βράδυ της Τρίτης θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή συν Μute και black out στις κονσόλες, σε όλες τις συναυλίες, θέατρα, πανηγύρια, εκδηλώσεις.
Παράλληλα, καλούν τον κόσμο να αναρτήσει selfie στα social media από όπου και αν βρίσκεται ο καθένας με hashtags: «Όχι άλλοι νεκροί», «Υγεία και Ασφάλεια στους δρόμους», «Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας παντού», «Όχι στα εξαντλητικά ωράρια», καθώς καταγγέλουν ότι ο θάνατος του ηχολήπτη είναι εργατικό δυστύχημα.
«Με τον τρόπο αυτό δηλώνουμε παρόντες και ότι συμπαραστεκόμαστε στην οικογένεια του συναδέλφου, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες των σωματείων για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα σε εργατικά δυστυχήματα. Όσοι και όσες θέλετε, μπορείτε να μας στείλετε τις φωτογραφίες στο [email protected] ώστε να φτιάξουμε ένα μικρό βίντεο. Εαν θέλουμε, κάνουμε Tag @ΠΟΘΑ @ΣΤΑΖΟΕ-Εργατικό σωματείο @Σωματείο Ελλήνων Τεχνικών Θεάτρου» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα σωματεία.
Τετάρτη 6 Αυγούστου ώρα 11:00 π.μ. όλοι στο υπουργείο Εργασίας, για να απαιτήσουμε ελέγχους και συνθήκες εργασίας που θα βάζουν την σωματική μας ακεραιότητα πάνω από τα κέρδη τους, αναφέρουν τα σωματεία.
«Δεν ήταν ένα απλό τροχαίο. Ήταν ένα εργατικό δυστύχημα, μία προδιαγεγραμμένη τραγωδία, αφού όλοι γνωρίζουμε τις συνθήκες ακραίας κόπωσης στις οποίες δουλεύουν οι τεχνικοί στα θέατρα και τις ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις, ενώ τις περισσότερες φορές αναγκάζονται να οδηγήσουν οι ίδιοι εκατοντάδες χιλιόμετρα από την μία πιάτσα στην άλλη, με ελάχιστο ύπνο.
Παρά τις επιστολές μας τόσο στο Υπουργείο Εργασίας όσο και στην Επιθεώρηση Εργασίας, ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και να διαπιστωθεί ότι τηρούνται τα ωράρια και ο προβλεπόμενος χρόνος ξεκούρασης, δεν έγινε καμία παρέμβαση από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, με το τραγικό αποτέλεσμα να θρηνούμε μία ανθρώπινη ζωή, ενώ ακόμη ένας συνάδελφος νοσηλεύεται.»
Πηγή φωτό: Facebook Center TV
Δείτε επίσης:
- Κωνσταντίνος Αργυρός: Κινητοποιήσεις για τον τραγικό θάνατο του ηχολήπτη του – «Προδιαγεγραμμένη τραγωδία» λέει η ΠΟΘΑ
- Συγκλονίζει ο Κωνσταντίνος Αργυρός: «Απόψε τραγουδάμε ενωμένοι για τον Γιάννη»