«Την είχα βάλει στο μπάνιο και μου ζήτησε νερό» – Aνατριχίλα με όσα κατέθεσε η 32χρονη Αλγερινή

Πήρε το τραμ, πήγε στο Φάληρο, ψώνισε στο περίπτερο και πέταξε το παιδί στη θάλασσα

Must Read

Την εκδοχή της για τα τραγικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της 26ης Ιουλίου στο διαμέρισμα των Κάτω Πατησίων παρουσίασε στον ανακριτή η 32χρονη Αλγερινή, αρνούμενη οποιαδήποτε ευθύνη για τον θάνατο της τρίχρονης κόρης της, Τζένα που εγκατέλειψε στην παραλία Εδέμ του Παλαιού Φαλήρου.

Με τη βοήθεια διερμηνέα, καθώς δεν μιλά ελληνικά, η 32χρονη που κρίθηκε προφυλακιστέα, περιέγραψε ότι το παιδί βρισκόταν στο μπάνιο και της είχε ζητήσει νερό. Όπως ισχυρίστηκε, την ώρα που πήγε να το φέρει, άκουσε έναν θόρυβο και επέστρεψε για να δει τη μικρή πεσμένη στο πάτωμα, να έχει σπασμούς. «Την είχα βάλει στο μπάνιο και μου ζήτησε νερό. Την ώρα που είχα πάει για να της φέρω, άκουσα έναν γδούπο, σαν να είχε πέσει. Γύρισα γρήγορα πίσω και την είδα πεσμένη στο πάτωμα και με σπασμούς. Την πήρα αγκαλιά και προσπάθησα να τη συνεφέρω και επανήλθε λίγα λεπτά αργότερα», είπε στην απολογία της.

Η 32χρονη υποστήριξε πως το κοριτσάκι ήταν καταβεβλημένο εκείνη την ημέρα και τραυματίστηκε ξανά όταν μπήκαν εκ νέου στο μπάνιο. «Ξαναμπήκαμε στο μπάνιο και χτύπησε για δεύτερη φορά. Έχασε τις αισθήσεις της και όσο και αν προσπάθησα δεν επανερχόταν. Θεώρησα ότι η Τζένα ήταν νεκρή. Πανικοβλήθηκα, φοβήθηκα. Εκείνη την ώρα αυτό που σκέφτηκα ήταν να πάω στη θάλασσα. Ήταν λάθος μου και το έχω μετανιώσει αλλά ήταν ήδη νεκρή», είπε, προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί δεν κάλεσε άμεσα βοήθεια.

Τα ευρήματα του ιατροδικαστή την διαψεύδουν

Ωστόσο, τα ευρήματα του ιατροδικαστή έρχονται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς της, καθώς αποδίδουν τον θάνατο του παιδιού σε πνιγμό. Το στοιχείο αυτό καταδεικνύει πως η μικρή Τζένα ήταν ακόμη ζωντανή όταν έφτασαν στην παραλία Εδέμ του Παλαιού Φαλήρου – και πιθανόν να είχε σωθεί αν είχε μεταφερθεί εγκαίρως σε νοσοκομείο.

Η γυναίκα φέρεται να είπε στις αρχές ότι: «Έφτασα στο Φάληρο με τραμ, ψώνισα στο περίπτερο και μετά πήγαμε στην παραλία. Έπαιξαν τα παιδιά στην παιδική χαρά και στην συνέχεια επιστρέφοντας και πάλι στην παραλία μπήκα στη θάλασσα και άφησα την Τζένα. Δεν άντεξα να γυρίσω πίσω να κοιτάξω το παιδί». Στο βίντεο-ντοκουμέντο, το οποίο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον εντοπισμό της, πράγματι διακρίνεται να αγοράζει από περίπτερο, ενώ φαίνεται ξεκάθαρα πως το παιδί είναι καλυμμένο στο πρόσωπο και φοράει μαγιό, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.


Ανθρωποκτονία από πρόθεση

Η 32χρονη κατηγορείται πλέον για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος της τρίχρονης κόρης της. Παρά τις προσπάθειές της να πείσει περί του αντιθέτου, κρίθηκε προφυλακιστέα.

Τα μεγαλύτερα αδέρφια της Τζένα στο Παίδων

Εν τω μεταξύ, τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της κατηγορούμενης, ένα αγοράκι πέντε ετών και η μικρότερη αδελφή του, φιλοξενούνται προσωρινά στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία. Το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες, εξετάζει τις εναλλακτικές για τη φροντίδα τους, είτε μέσω αναδοχής είτε με μεταφορά τους σε κάποια δομή.

Η μητέρα, μέσω της συνηγόρου της Εβίτας Βαρελά, έχει εκφράσει την επιθυμία να ανατεθεί η επιμέλεια στην οικογένειά της, αν και ο πατέρας των παιδιών απουσιάζει από την Ελλάδα.


Παρά το γεγονός ότι τα δύο παιδιά δεν μιλούν ελληνικά, εμφανίζονται ήρεμα, επικοινωνιακά και δέχονται υποστήριξη από το προσωπικό, ενώ υποβάλλονται σε εξετάσεις για την ψυχική και σωματική τους υγεία. Δεν έχουν εμφανίσει έντονα σημάδια άγχους από τον αποχωρισμό με τη μητέρα τους ή από τη μετακίνηση από το σπίτι όπου διέμεναν.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This