Δύο εργαζόμενοι του ΔΕΔΔΗΕ οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη μετά από επιχείρηση της Πυροσβεστικής, καθώς θεωρούνται υπεύθυνοι για παραλείψεις στη συντήρηση του δικτύου που φέρονται να οδήγησαν στο ξέσπασμα της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Κερατέα το μεσημέρι της Παρασκευής.
Στο μεταξύ και σήμερα, Σάββατο, ο πύρινος εφιάλτης συνεχίζεται καθώς μαίνονται πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Υπήρξε μεγάλη αναζωπύρωση στην Αρχαία Ολυμπία, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις εστίες φωτιάς στην Ηλεία. Μεγάλη φωτιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στην Πρέβεζα, ενώ το απόγευμα υπήρξε κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Ανδριανός στο Λασίθι της Κρήτης.
Η επόμενη ημέρα της φωτιάς στην Κερατέα που έκαψε 40.000 στρέμματα γης και οδήγησε στον θάνατο έναν ηλικιωμένο άνδρα που ζούσε μόνος του στο Ταγάνι είναι αποκαρδιωτική. Κατεστραμμένες περιουσίες, τεράστια οικολογική και περιβαλλοντική καταστροφή, συνθέτουν το απόκοσμο σκηνικό που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα.
Στο πλαίσιο αναζήτησης ευθυνών, το αρμόδιο κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, συνέλαβε δύο υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ οι οποίοι είναι τεχνικοί αρμόδιοι για αποκατάσταση βλαβών και συντήρηση του δικτύου στην περιοχή των Μεσογείων.
Αναζητείται και διευθυντικό στέλεχος
Παράλληλα, οι Αρχές αναζητούν τον αναπληρωτή διευθυντή της τοπικής διεύθυνσης, υπεύθυνο για την εκμετάλλευση, λειτουργία και συντήρηση του δικτύου εντός των διοικητικών ορίων των Μεσογείων.
Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού εκτιμά ότι η φωτιά προκλήθηκε από παραλείψεις ή λανθασμένες ενέργειες, οι οποίες σχετίζονται με την ελλιπή επιθεώρηση, συντήρηση και αντικατάσταση φθαρμένων υλικών στο δίκτυο.
Στάχτες και αποκαΐδια
Τεράστια είναι η καταστροφή που άφησε πίσω της η φωτιά στην Κερατέα, ενώ στοίχισε τη ζωή σε έναν 76χρονο που απανθρακώθηκε μέσα στο σπίτι του. Οι φλόγες κατέστρεψαν τα πάντα στο πέρασμα τους και οι εικόνες της επόμενης ημέρας είναι πραγματικά αποκαρδιωτικές.
Χιλιάδες στρέμματα έγιναν στάχτυ ενώ άγνωστος παραμένει μέχρι στιγμής ο αριθμός των σπιτιών που καταστράφηκαν ολοσχερώς από την πύρινη λαίλαπα.
Δείτε επίσης:
- Κρήτη: Φωτιά και στο Λασίθι – Επί ποδός η Πυροσβεστική
- Μεγάλη αναζωπύρωση στην Αρχαία Ολυμπία – Μάχη με τις εστίες φωτιάς στην Ηλεία
- Μαίνεται η φωτιά στην Πρέβεζα – Απομακρύνονται ηλικιωμένοι, κάηκαν σπίτια
- Ανάβυσσος: Τα Canadair ανεφοδιάζονται μπροστά στα μάτια των λουομένων
- Κερατέα: Σοκάρει η εικόνα της καταστροφής – Εκτιμάται ότι κάηκαν 40.000 στρέμματα
- Από κομμένο καλώδιο ηλεκτροδότησης ξεκίνησε η φωτιά στην Κερατέα;
- Κερατέα: Κάτοικοι είδαν ύποπτο άτομο σε κόκκινο μηχανάκι – Εξετάζεται το γκαζάκι που βρέθηκε
- Φωτιά στην Κερατέα: Σε αυτό το σπίτι βρέθηκε ο νεκρός – Τον αναζητούσε η οικογένειά του
Υπερκέρδη δήλωσε η ΔΕΗ αλλά τα λεφτά πηγαίνουν στα golden boys αντί να πηγαίνουν σε υποδομές και στη συντήρηση του δικτύου.
Για την αμελεια συντηρησης του δικτυου ΔΕΔΔΗΕ και την καταστροφη απο τις πυρκαγιες θα κατηγορηθουν καποια διευθυντικα στελεχη με παχυλους μισθους οι οποιοι αποτελουν τους αυτοφωρακηδες καθημενοι στις καρεκλαρες τους περιμενοντας τετοιες στιγμες για να αναλαβουν δραση. Σε συνεργασια με το νομικο τμημα της ΔΕΗ στα δικαστηρια θα αθωωθουν λογω διαφορων αναρμοδιοτητων και γελοιων προφασεων.
Τα ιδια κανουν και στα εργατικα ατυχηματα που εμπλεκεται ο ομιλος ΔΕΗ. Η μεθοδολογια ειναι ακριβως η ιδια
αυτό σημαίνει ότι η οικογένεια του ανθρώπου που καηκε θα παρει αποζημιωση απο την ΔΕΗ? και οποιος έχασε περιουσια στην φωτιά?
αυτοί βάλανε τα γκαζάκια?