Η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις κρυστάλλινες θάλασσες, τα καθαρά τοπία και τη μεσογειακή γαστρονομία. Κάτω όμως από αυτή τη βιτρίνα, μια βιομηχανία που αναπτύσσεται αθόρυβα αλλά με εκρηκτικούς ρυθμούς απειλεί να αλλοιώσει ριζικά αυτό το πρόσωπο της χώρας. Οι ιχθυοκαλλιέργειες παρουσιάζονται από την πολιτεία και τον κλάδο ως «λύση» στην υπεραλίευση, μια μορφή παραγωγής τροφής που θα καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση. Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ πιο σκοτεινή: περιβαλλοντική καταστροφή, συγκρούσεις με τον τουρισμό, εξευτελιστικά μισθώματα δημόσιας γης και αποκλεισμός των τοπικών κοινωνιών από τη λήψη αποφάσεων.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Rosa.gr