Σαν να βγήκε από ταινία του Φαρ Ουέστ η σκηνή που εκτυλίχθηκε το βράδυ της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου σε χωριό του Αγρινίου, όταν ένας 57χρονος άνδρας αποφάσισε να παίξει τον ρόλο του… ντόπιου σερίφη, πυροβολώντας στον αέρα με κυνηγετικό όπλο.
Η «επιχείρηση Άγρια Δύση» ξεκίνησε από ένα χαρακτηριστικά ελληνικό σκηνικό – το καφενείο της Δημοτικής Ενότητας Στράτου. Εκεί, ο πρωταγωνιστής του επεισοδίου, πέρασε τον απόγευμά του όπως συνηθίζουν πολλοί κάτοικοι του χωριού.
Όμως, όταν αποχώρησε από τον γνωστό του χώρο, η βραδιά πήρε μια… κινηματογραφική τροπή.
Μόλις έφτασε στο σπίτι του – που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από το καφενείο – ο άνδρας πήρε την απόφαση που θα άλλαζε τη ρουτίνα του χωριού. Εξοπλισμένος με κυνηγετικό όπλο, ξεκίνησε να πυροβολεί στον αέρα, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους.
Σύμφωνα με το agrinionews.gr η αστυνομία έλαβε άμεσα τηλεφώνημα από τους ανήσυχους συγχωριανούς του και κινητοποιήθηκε για να αποκαταστήσει την τάξη, που για λίγες ώρες θύμισε περισσότερο σκηνικό το Τέξας παρά την ήσυχη ελληνική επαρχία.
Το περιστατικό, που ευτυχώς δεν είχε τραυματίες, αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα του πώς η αυθαίρετη χρήση όπλων μπορεί να προκαλέσει πανικό.
*Φωτογραφία αρχείου
Δείτε επίσης:
- Πανικός και ουρλιαχτά στη Λήμνο: Άνδρας έβγαλε καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί!
- Αγρίνιο: Ραγίζει καρδιές το μήνυμα του πρώην συζύγου της 45χρονης