Βγήκε, προσωρινά, το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ από την καθημερινότητα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι γλίτωσαν οι εμπλεκόμενοι. Εξακολουθούν να παραμένουν άυπνοι, εν αναμονή της νέας δικογραφίας, από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.
Αυτή τη φορά, η Λάουρα Κοβέσι και οι συνεργάτες της, δεν θα ασχοληθούν μόνο με πρώην υπουργούς και βουλευτές. Θα φτάσουν έως τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, που έχουν εμπλοκή στις παράνομες επιδοτήσεις.
Όταν τα αιγοπρόβατα της Κρήτης, από τα 600.000 κεφάλια εκτοξεύονται στα 8 εκατομμύρια, προφανώς και δεν έστησαν μόνοι τους οι κτηνοτρόφοι την κομπίνα. Γι’ αυτό επεκτείνεται η έρευνα και στα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων, όπου περνούσαν οι αιτήσεις για τις ευρωπαϊκές αποζημιώσεις. Κάποιοι έκαναν τα στραβά μάτια, για να εγκριθούν οι δηλώσεις.
Επίσης, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά και το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου. Θεωρητικά, όλα τα έψαχνε, μα τίποτα δεν έβρισκαν οι έλεγχοί του. Φυσικά, η κάλυψη δινόταν με το αζημίωτο.
Μόνο που η ζημιά ήταν μεγάλη και τώρα, η Κοβέσι στέλνει τον λογαριασμό…
Δείτε επίσης:
Παντος, η εθνικη μας εισαγγελεας κανει δουλεια. Και μπραβο της .