Δημοσκόπηση της Metron Analysis, η οποία παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης στο MEGA, κατέδειξε πως σχεδον 8 στους 10 Έλληνες τάσσονται υπέρ της ίδρυσης παλαιστινιακού κράτους.
Επιπλέον, η πλειονότητα των πολιτών θεωρεί ότι υπεύθυνοι για την αιματοχυσία στην Γάζα είναι τόσο η κυβέρνηση Νετανιάχου όσο και η Χαμάς.
Για την αιματοχυσία στην Λωρίδα της Γάζας το 28% θεωρεί υπεύθυνη την κυβέρνηση Νετανιάχου, το 13% την Χαμάς και το 54% και τους δύο. Όσοι μέμφονται το Ισραήλ προέρχονται κυρίως από την Αριστερά, την Κεντροαριστερά και το Κέντρο ενώ Κεντροδεξιοί και Δεξιοί αποδίδουν πρωτίστως ευθύνη στην Χαμάς.
Το 76% των ερωτηθέντων τίθεται υπέρ της ίδρυσης ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, τοποθέτηση που είναι πλειοψηφική σε όλο το ιδεολογικό φάσμα.
Δείτε επίσης:
- Είδηση – βόμβα από την ερώτηση του Newsbreak στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το Παλαιστινιακό!
- Νικήτας Κακλαμάνης: Παιδιά από την Παλαιστίνη υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Βουλής
Κουλοτρόλιαα βούρτσααα 🥒🥒🥒🥒