Λίγο πριν αναχωρήσει από το λιμάνι του Ηρακλείου, οι αρχές συνέλαβαν τον «εισπράκτορα» εγκληματικής οργάνωσης, απο εκείνες που εξαπατούν καθημερινά ηλικιωμένους με διάφορους τρόπους.
Σύμφωνα με τοπικό μέσο ενημέρωσης πρόκειται για έναν 54χρονο Ουκρανό ο οποίος έπαιρνε εντολές από άλλα μέλη του κυκλώματος προκειμένου να πηγαίνει στα θύματα των απατεώνων για να παραλαμβάνει τα χρήματα.
Εμπλέκεται σε τέσσερις περιπτώσεις εξαπάτησης
Οι περιπτώσεις αυτές έλαβαν χώρα από 20/06 έως 22/09 όταν πιθανώς διαφορετικοί δράστες, είχαν τηλεφωνήσει τους τέσσερις ηλικιωμένους και τους είχαν παρουσιαστεί ως γιατροί ή αστυνομικοί λέγοντας πως η κόρη ή ο γιος τους έχουν τραυματιστεί σοβαρότατα σε τροχαίο και πρέπει να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση. Ωστόσο, για να γίνει αυτό εφικτό χρειάζονταν χρήματα.
Οι ηλικιωμένοι μέσα στον πανικό τους, είχαν πειστεί για τα τραγικά συμβάντα και συμφωνούσαν να δώσουν τα χρήματα για να σωθεί το παιδί τους. Ο 54χρονος ήταν εκείνος που πήγαινε στο σπίτι τους ή σε προκαθορισμένα σημεία για να παραλάβει τα χρήματα και τα κοσμήματα, αποσπώντας από ηλικιωμένους συνολικά το ποσό των 87.000 ευρώ ενώ η αξία των κοσμημάτων έφτανε τα 30.000 ευρώ.
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
«Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου σε συνεργασία με τα Αστυνομικά Τμήματα Φαιστού και Μαλεβιζίου, τέσσερις περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης που διαπράχθηκαν σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών. Ταυτοποιήθηκε 54χρονος αλλοδαπός ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης στο λιμάνι του Ηρακλείου.
Όπως προέκυψε από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών των ανωτέρω Υπηρεσιών, ο 54χρονος εντάχθηκε ως μέλος σε εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη τηλεφωνικών απατών και προσποιούμενοι γιατρό ή αστυνομικό με το πρόσχημα του τραυματισμού συγγενικού προσώπου των παθόντων ή πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος αντίστοιχα, ζητούσαν την καταβολή χρηματικού ποσού ή κοσμημάτων για τη διευθέτηση της υπόθεσης τους, ενώ ο 54χρονος είχε το ρόλο του εισπράκτορα.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας έχουν εξακριβωθεί 4 περιπτώσεις απάτης με τον ανωτέρω τρόπο δράσης, που διαπράχθηκαν σε περιοχές των Δήμων Φαιστού και Μαλεβιζίου κατά το χρονικό διάστημα από 20/06/2025 έως 22/09/2025 αποσπώντας από ηλικιωμένους συνολικά το χρηματικό ποσό των 87.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας τριάντα χιλιάδων 30.000 ευρώ, τα οποία παρέλαβε ο 54χρονος.
Κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (22.09.2025) το απόγευμα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου, εντοπίστηκε ο 54χρονος στο λιμάνι του Ηρακλείου και συνελήφθη. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 34.610 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 30.000 ευρώ και σε χώρο που χρησιμοποιούσε βρέθηκαν επιπλέον 4.000 ευρώ, τα οποία κατασχέθηκαν ως προερχόμενα από την παράνομη δραστηριότητα του.
Η έρευνα και προανάκριση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου, συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων των συνεργών του, όσο και για την τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις».
Δείτε επίσης:
- Τέμπη: Στο πλευρό του Πάνο Ρούτσι οι νοσοκομειακοί ψυχολόγοι
- Νέες αποκαλύψεις για την Μουρτζούκου: «Έκανε διακίνηση ναρκωτικών»
- Ασπρόπυργος: Η Αστυνομία συλλαμβάνει 5 ανηλίκους για άγρια επίθεση σε 14χρονο