Υπάρχουν στιγμές που η πολιτική, η γραφειοκρατία και οι μηχανισμοί εξουσίας συναντούν το όριο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και αναγκάζονται να υποχωρήσουν. Ο Πάνος Ρούτσι, με την απεργία πείνας του, δεν διεκδίκησε προνόμια, ούτε «ειδική μεταχείριση». Διεκδίκησε κάτι που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο: το δικαίωμα ενός πατέρα να γνωρίζει την αλήθεια για τον θάνατο του παιδιού του.
Η απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι δεν ήταν μια «πράξη πίεσης». Ήταν μια πράξη αξιοπρέπειας. Μια υπενθύμιση ότι η αλήθεια, όσο κι αν καθυστερεί, δεν μπορεί να απαγορευτεί. Και τελικά η πολιτεία αναγκάστηκε να αποδεχθεί το αυτονόητο, να δώσει το πράσινο φως για εκταφή και τοξικολογικές εξετάσεις.

Όσο κι αν επιχειρήθηκε να υποβαθμιστεί το αίτημα, όσο κι αν ακούστηκαν φωνές περί «καθυστέρησης της δίκης» ή «υπερβολών», το γεγονός παραμένει: ένας άνθρωπος μόνος, με την αποφασιστικότητα του πένθους του, κατόρθωσε να αλλάξει στάση σε ένα ολόκληρο σύστημα. Και αυτό δεν είναι μικρό πράγμα σε μια χώρα όπου οι θεσμοί, συχνά, ακούνε μόνο την εξουσία όχι την αλήθεια.
Καθρέφτης για το κράτος
Η υπόθεση Ρούτσι δεν είναι απλώς ένα νομικό ή ιατροδικαστικό ζήτημα. Είναι ένας καθρέφτης για το πώς λειτουργεί το κράτος απέναντι στους πολίτες του όταν αυτοί δεν ζητούν προνόμια, αλλά δικαιοσύνη. Κι αν κάτι πρέπει να μείνει από αυτή την ιστορία, είναι ότι η αλήθεια, όταν στηρίζεται σε πίστη και αξιοπρέπεια, δεν έχει ανάγκη από μικρόφωνα ή κόμματα για να ακουστεί.

Η δικαιοσύνη δεν είναι υπόθεση των ισχυρών, αλλά των αποφασισμένων
Ο Πάνος Ρούτσι έδειξε πως ακόμη και σε ένα σύστημα κουρασμένο, μπορεί να υπάρξει ρωγμή, αρκεί ένας άνθρωπος να σταθεί όρθιος, ακόμη κι αν χρειαστεί να πεινάσει, για να ακουστεί. Και κάπως έτσι, μέσα από τη σιωπή και την απλότητα μιας απεργίας πείνας, ξαναθυμηθήκαμε ότι η δικαιοσύνη δεν είναι υπόθεση των ισχυρών, αλλά των αποφασισμένων.
Δείτε επίσης:
- Ανατροπή από την Εισαγγελία: Εγκρίθηκαν οι τοξικολογικές σε όλα τα θύματα – Δικαιώθηκε ο Ρούτσι
- Κωνσταντοπούλου: Παραβίασαν το σπίτι του Ρούτσι και παρακολουθούν τον γιο του
- Κωνσταντοπούλου: Παραβίασαν το σπίτι του Ρούτσι και παρακολουθούν τον γιο του





Πρέπει να γίνει μια κοινωνία μπουρδελο εδώ κσι 2,5 χρόνια για το αυτονόητο. Δεξιά σαπίλα κσι βρωμιά, να παίζουν με τις ζωές των απλών ανθρώπων που παλεύουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια κσι σεβασμό…μας σιχαίνονται ακριβώς για αυτόν τον λόγο, γιατί έχουμε αξιοπρέπεια ενώ αυτοί ειναι ξεφτυλισμενοι. Αν δεν μπει όλη η εγκληματική συμμορία φυλακή, δεν έχουμε ούτε παρόν, ούτε μέλλον σαν κοινωνία. Πάρτε το χαμπάρι καθάρματα…
Υποκινούμενος από την τρελή, από την αρχή μέχρι το τέλος.
John …καλημέρα άστο Καλύτερα…μην γράφεις τίποτα. τέτοιο εξευτελισμό καμία κυβέρνηση εκλεγμένη, ποτε σε αυτήν την χώρα στην μετσπολιτευση.
Άστο ρε Bolivar. Εσύ έχεις για ίνδαλμα, τον μαλάκα τον Αλέξη. Πέσε για ύπνο καλύτερα.
ούτε κουρασμένα συστήματα νίκησε ούτε τίποτα από όλα αυτά.
έχει πέσει ‘δάχτυλο’ & πιθανότατα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας.
η μαφία, δεν υποκύπτει, δεν έχει συναισθήματα..
αμείλικτη ΝΔ όπως & στην κατοχή, προδότες επαγγελματίες, φονιάδες!!!
ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΟΚ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥΣ.
φίλε θα δούμε την εξέλιξη και θα βγάλουμε συμπεράσματα, αλλά δεν έδωσε άδικα τον αγώνα του, ο κόσμος που βγήκε και στήριξε δεν πήγε άδικα, έπαιξε ρόλο και αυτό θα πρέπει να καταλάβουμε, αν είμαστε ενωμένοι χωρίς ταμπέλες, χωρίς να βλέπουμε την πάρτυ μας, μόνο τότε θα δούμε άσπρη μέρα.
Μίλησε ο απόγονος των σφαγέων του Μελιγαλά. Σκατά στον τάφο κάθε αλήτη αριστερού.
John , άστο καλύτερα….δεν τσιμπάει κανείς…κρυψου στον βόθρο σου μαζί με τους άλλους φασίστες…ποιος ξέρει μπορεί σε κάποια χρόνια να ξαναβγεί κανένας Κυριάκος και βγούνε πάλι τα,σκατα στην επιφάνεια.
Τα σκατά κυβέρνησαν από το 2015-2019, τα πατήσαμε και λερώσαμε και τα παπούτσια μας. Ένας 🤡 είσαι και εσύ και ο μαλάκας ο Αλέξης.