Σε κατάσταση επιφυλακής τέθηκε το Καστελόριζο ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει το νησί. Ο Δήμος Μεγίστης εξέδωσε ανακοίνωση με προληπτικά μέτρα, με κύριο το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων για λόγους ασφάλειας.
Σύμφωνα με την απόφαση των τοπικών αρχών, όλα τα σχολεία του νησιού θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 7 Οκτωβρίου, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού. Η απόφαση λήφθηκε μετά από εκτίμηση της σοβαρότητας των αναμενόμενων καιρικών φαινομένων.
Οδηγίες προς τους δημότες
Ο Δήμος Μεγίστης απευθύνει έκκληση στους κατοίκους του νησιού να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας:
- Περιορισμός μετακινήσεων: Οι δημότες καλούνται να βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνο για απολύτως αναγκαίους λόγους και να αποφεύγουν τις άσκοπες εξόδους.
- Οδική ασφάλεια: Όσοι χρειαστεί να μετακινηθούν πρέπει να οδηγούν με ιδιαίτερη προσοχή λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος που προκαλούν οι ισχυρές βροχοπτώσεις.
- Παρακολούθηση εξελίξεων: Οι αρχές του Δήμου παρακολουθούν στενά την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών και δεσμεύονται να ενημερώνουν άμεσα τους πολίτες σε περίπτωση που προκύψουν νέα δεδομένα.
*Φωτογραφία αρχείου
Δείτε επίσης:
- Κορινθία: Δρόμος έγινε… χαντάκι με την πρώτη ψιχάλα
- Κακοκαιρία «Barbara»: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας σε ολόκληρη την χώρα