Ένα πρωτοφανές γεγονός σημειώθηκε στην Καβάλα όταν ένας ιερέας εξαπάτησε έναν 75χρονο και του απέσπασε 259.000 ευρώ με την δικαιολογία όπως αναφέρει ο δικηγόρος του θύματος πως εκέινος θα του αποδώσει περισσότερα αλλά τα χρησιμοποιήσε για να κάνει ανακαίνιση στο σπίτι του.
Παράλληλα το δικαστήριο αποφάσισε να καταδικάσει τον δράστη σε κάθειρξη 8 ετών.
Πως έγινε η απάτη
Μιλώντας στο MEGA, ο δικηγόρος Σταύρος Γεωργίου ανέφερε πως «τον έπεισε να τον βάλει συνδικαιούχο στον τραπεζικό του λογαριασμό και σε έναν μηνα σήκωσε τα λεφτά και τα εξαφάνισε».
Όταν καταγγέλθηκε η απάτη «παρενέβη η Μητρόπολη Καβάλας, ο δεσπότης του είπε να επιστρέψει τα χρήματα και τον παρέπεμψε στο συνοδικό δικαστήριο από το οποίο παίρνει συνεχώς αναβολές» σημειώνει ο δικηγόρος.
Η υπόθεση, είπε ακόμα ο κ. Γεωργίου, πήγε και στην τακτική δικαιοσύνη και «όταν ρώτησε ο ανακριτής τον ιερέα γιατί πήρε τα χρήματα εκείνος του απάντησε “μπορεί να είμαι ιερέας αλλά είμαι και πατέρας και έχω παιδιά»
Η δικαιοσύνη έκρινε ότι ο ιερέας δια της απάτης προχώρησε στην υπεξαίρεση σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του ότι του έγιναν δωρεά τα χρήματα, με τον ιερέα να προσπαθεί να εμπλέξει δύο τραπεζικούς που διέψευσαν τους ισχυρισμούς του.
Δείτε επίσης:
- Πάνος Ρούτσι: Eξιτήριο μετά τη δύσκολη νύχτα
- Συγκρούστηκε λεωφορείο με φορτηγό στην Αττική Οδό
- Φάρσαλα: Έχασε τελικά το χέρι της η 51χρονη μετά το ατύχημα στο εκκοκκιστήριο
Μη θίγετε τα κακώς κείμενα.
Κάθε βδομάδα ακούς για απάτη Ιερέα και για οργανωση με συμμετοχή αστυνομικού…οποια πετρα της παρανομίας και να σηκώσεις θα βρεις αστυνομικό μπλεγμένο. Αυτή εινσι η σηψη των θεσμών και η άλλωση τους από τον υπόκοσμο. Η χώρα πλέον παράγει εγκληματίες, με εγκεφάλους που φορούν κοστούμια και γραβάτες!!!!