Ποσότητα κοκαΐνης η αξία της οποίας αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ, κατασχέθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών στο λιμάνι του Πειραιά, καταφέροντας ένα ακόμη πλήγμα στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο με μπανάνες, μεταξύ του ψυκτικού μηχανισμού και του εσωτερικού τοιχώματος, εντοπίστηκαν 33 αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 38 κιλά κοκαΐνη!
Η ανακοίνωση της αστυνομίας για την κατάσχεση της κοκαΐνης
Από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος κατασχέθηκαν πάνω από -38- κιλά κοκαΐνης, που βρέθηκαν εντός εμπορευματοκιβωτίου με μπανάνες στο λιμάνι του Πειραιά.
Ειδικότερα, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριακών στοιχείων, καθώς και έπειτα από αστυνομικές ενέργειες, εξακριβώσεις, διασταυρώσεις στοιχείων και δημιουργία προφίλ (profiling και riskanalysis), αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, σε συνεργασία με το Τμήμα Ναρκωτικών της Γ’ Τελωνειακής Διεύθυνσης Πειραιά και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του Σ.Δ.Ο.Ε., εντόπισαν -33- αυτοσχέδιες συσκευασίες, περιέχουσες κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους -38- κιλών και -200- γραμμαρίων, οι οποίες είχαν επιμελώς τοποθετηθεί εντός εμπορευματοκιβωτίου, μεταξύ του ψυκτικού μηχανισμού και του εσωτερικού τοιχώματος.
Το εμπορευματοκιβώτιο προερχόμενο με πλοίο από Χώρα του εξωτερικού με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά, ήταν έμφορτο με -1.080- χαρτοκιβώτια με μπανάνες.
Σημειώνεται ότι, το προσδοκώμενο όφελος από την πώληση της ποσότητας κοκαΐνης που κατασχέθηκε, εκτιμάται ότι θα προσέγγιζε το -1.000.000- ευρώ.

Δείτε επίσης:
- Σύλληψη 31χρονου – Ανάγκαζε ανήλικα κορίτσια να διαπράττουν κλοπές
- Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για εκμετάλλευση κοριτσιών με ψυχικές ασθένειες




