Στη σύλληψη του προέδρου της ΠΑΕ Ατρόμητος, Βασίλη Μπέτση, προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε ο αρμόδιος εισαγγελέας, για παραβάσεις των νομοθεσιών για τις φωτοβολίδες, τα όπλα και τον αθλητισμό.
Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (18/10), έπειτα από καταγγελίες πως σε χώρο Δημοτικού Σταδίου λάμβαναν χώρα παράνομες δραστηριότητες οπαδών, με την ανοχή του προέδρου.
Τι εντόπισαν οι αστυνομικοί
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, σε συντονισμένη επιχείρηση που έγινε παρουσία δικαστικού λειτουργού και με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Πληροφοριών και Ειδικών Δράσεων, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε κλειδωμένο χώρο του Σταδίου, ο οποίος χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά από την ομάδα.
Κατά την έρευνα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:
- 17 φωτοβολίδες,
- σωλήνας εκτόξευσης βολών,
- 7 κοντάρια,
- 3 κράνη,
- πλήθος σπρέι και μασκών,
- καθώς και ρουχισμός άλλων ομάδων.
Οι καταγγελίες
Οι έρευνες ξεκίνησαν ύστερα από αναφορές ότι οπαδοί της ομάδας χρησιμοποιούσαν τον χώρο του Δημοτικού Σταδίου για τη διακίνηση, αποθήκευση και απόκρυψη φωτοβολίδων, κροτίδων και αντικειμένων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως όπλα, με την ανοχή του προέδρου.
Ο συλληφθείς πρόεδρος οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή, ενώ η αστυνομία συνεχίζει την προανάκριση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα στην υπόθεση.