Ο Πάνος Ρούτσι δηλώνει αποφασισμένος να μην αφήσει να ξεχαστούν τα Τέμπη, υποστηρίζοντας πως, στην περίπτωση που οι κυβερνώντες σβήσουν τα ονόματα των 57 νεκρών που βρίσκονται γραμμένα με κόκκινη μπογιά στο πλακόστρωτο μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, θα υπάρξουν νέα θύματα.
Ο πατέρας-σύμβολο του Ντένις Ρούτσι, που έχασε τη ζωή του στο έγκλημα των Τεμπών, μίλησε σήμερα στην εκπομπή «Καθαρές Κουβέντες» του OPEN, όπου, αναφερόμενος στην απόφαση συγγενών, αλλά και απλών πολιτών να «περιφρουρούν» το άτυπο μνημείο για τους νεκρούς του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, έκανε λόγο για «μία πράξη αντίστασης, καθώς αρνούμαστε την απόφαση της κυβέρνησης».
«Προκαλούν τους συγγενείς και τον απλό πολίτη»
«Θα είμαστε εκεί έξω απέναντί τους και θα συνεχίσουμε, ώστε τα ονόματα να είναι εκεί στο Σύνταγμα. Δεν ξέρω τι ακριβώς προσπαθεί να κάνει κυβέρνηση με αυτή την κίνηση, τι προσπαθεί να δείξει. Εμείς θα είμαστε εκεί κάθε μέρα, θα γράφουμε τα ονόματα. Δεν θα φύγουμε από εκεί, μέχρι να έρθει η δικαίωση για τα παιδιά μας. Προκαλούν και εμάς, τους συγγενείς, και τον απλό πολίτη», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια, ο Πάνος Ρούτσι σχολίασε ότι, με την επίμαχη τροπολογία η κυβέρνηση «δείχνει ότι αυτό που έκανα επί 23 μέρες τους έχει ταράξει τα νερά. Απλώς κάνουν κάθε μέρα κωλοτούμπες. Το μόνο που ζητάμε είναι να βρούμε το αυτονόητο, ώστε να μάθουμε την αλήθεια και να δικαιωθούμε. Τα ονόματα θα παραμείνουν μέχρι τη δικαίωση».
«Όπως το πάνε, θα έχουμε πόλεμο»
Ο ίδιος έστειλε μήνυμα ότι μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο θα είναι «σε επιφυλακή κάθε μέρα, για να τα βάφουμε. Αν με πιάσουν, ας με βάλουν μέσα, δεν φοβάμαι κανέναν. Είμαστε αποφασισμένοι. Όπως το πάνε, θα έχουμε θύματα, θα έχουμε πόλεμο. Πρέπει να το ξανασκεφτούν, γιατί εμείς δεν κάνουμε πίσω».
«Θέλουν να ξεχάσουν τα Τέμπη. Είναι προσωπικό πια το ζήτημα. Τα Τέμπη δεν θα ξεχαστούν. (Τα ονόματα) θα παραμείνουν εκεί μέχρι να έρθει η Δικαιοσύνη. Αν προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση, θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα και μεγάλη οργή του κόσμου. Εύχομαι να μην βγω αληθινός», κατέληξε ο Πάνος Ρούτσι.
Εντός της ημέρας η τροπολογία
Σημειώνεται πως, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, η τροπολογία για την προστασία του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη αναμένεται να κατατεθεί εντός της ημέρας.
Η ρύθμιση «θα περιγράφει συγκεκριμένες ενέργειες που θα απαγορεύονται αναφορικά με το μνημείο», ενώ «θα απαγορεύονται και τα γκράφιτι και τα σπρέι και τα πανό», ανέφερε σχετικά.
- Δείτε το ρεπορτάζ:
Δείτε επίσης:
- Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη: Την Τρίτη η τροπολογία στη Βουλή
- Σύνταγμα: Διαμαρτυρία για τα Τέμπη – Μαζί με τους 57 «δολοφόνησαν και τη Δημοκρατία»
Αλβανέ άντε πηδήξου καλύτερα.
ΤΙ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ !!! ΜΠΡΑΒΟ ΝΕΕ ΜΟΥ. ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Η ………………
Αυτή είναι η αλήθεια. Σηκωθήκανε τα πόδια, να βαρέσουν το κεφάλι.
σιγά το κεφάλι
Και πολύ του είναι τα πόδια που ανέφερα. Οι περισσότεροι τους Αλβανούς, τους έχουν για τα σκατά τους.