Συναγερμός έχει σημάνει στο Λαντζόι της Ηλείας μετά από δύο περιστατικά τηλεφωνικής απάτης που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες. Οι δράστες, σύμφωνα με την ανακοίνωση των κατοίκων, παρίσταναν τους λογιστές των θυμάτων και ζητούσαν την παράδοση χρημάτων και κοσμημάτων, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για δήθεν έλεγχο ή καταμέτρηση για την εφορία.
Στη μία περίπτωση, η απάτη έγινε αντιληπτή εγκαίρως και δεν ολοκληρώθηκε, αποφεύγοντας ζημία. Δυστυχώς, στη δεύτερη περίπτωση, ένα άτομο εξαπατήθηκε, συναντήθηκε με τους δράστες στον χώρο της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου και παρέδωσε τα κοσμήματά του.
Οι αρχές και οι κάτοικοι εφιστούν την προσοχή σε όλους, υπενθυμίζοντας ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να ζητά χρήματα ή κοσμήματα για δήθεν έλεγχο ή καταμέτρηση. Καλούν τους πολίτες να ενημερώνουν άμεσα τις αστυνομικές αρχές σε περίπτωση ύποπτων τηλεφωνημάτων και να μην εμπιστεύονται αγνώστους.
Σύμφωνα με το Patrisnews.com η επαγρύπνηση των κατοίκων είναι κρίσιμη για να μην πέσουν θύματα παρόμοιων απατών στο μέλλον.
*Φωτογραφία αρχείου
Δείτε επίσης:
- Τηλεφωνική απάτη με λεία 65.000 ευρώ στο Κιλκίς – Παρίστανε τον γιατρό
 - Χαλάνδρι: Παρίσταναν τους αστυνομικούς και άρπαξαν κοσμήματα και μετρητά 510.000 ευρώ!
 




