Συνεχίζεται και διευρύνεται η έρευνα των εισαγγελικών Αρχών για το μεγάλο σκάνδαλο των παράνομων επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ, με εκατοντάδες νέα ΑΦΜ να έχουν βρεθεί στα χέρια της Δικαιοσύνης. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης φέρονται να δηλώναν ανύπαρκτα βοσκοτόπια χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα προκειμένου να εισπράττουν παράνομα τεράστια ποσά.
350 ύποπτα ΑΦΜ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη
Σύμφωνα με το OPEN, η Οικονομική Εισαγγελία στέλνει συνεχώς στοιχεία για την υπόθεση. Μόνο τον τελευταίο ενάμιση μήνα, έχουν διαβιβαστεί στον εισαγγελέα 350 νέα ΑΦΜ που εισέπρατταν παράνομες επιδοτήσεις, με γεωγραφική κατανομή σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη.
Ενδεικτική των μεθόδων που χρησιμοποιούνταν είναι η περίπτωση ατόμου από την Αθήνα, το οποίο δήλωνε ψευδώς αγρότης και εμφάνιζε πλαστά ενοικιαστήρια για την Τήνο, λαμβάνοντας επιδοτήσεις που έφταναν έως και τις 70.000 ευρώ. Παράλληλα, στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται και συνεταιρισμοί από συγκεκριμένες περιοχές.
Μόνο14 προφυλακισθέντες – Καθυστερήσεις στις Πληρωμές
Η μαζική εξέταση του μεγάλου όγκου των στοιχείων από τις Αρχές δημιουργεί, ωστόσο, νέες καθυστερήσεις στις πληρωμές των νόμιμων ενισχύσεων στους δικαιούχους αγρότες.
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο είχαν ήδη εντοπιστεί πάνω από 1.000 ύποπτα ΑΦΜ που αντιστοιχούσαν σε ζημία προς τον Οργανισμό ύψους έως 23 εκατομμυρίων ευρώ.
Μέχρι στιγμής, ο αριθμός των προφυλακισθέντων για την υπόθεση ανέρχεται στους 14, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με την κλήτευση επιπλέον προσώπων που κατηγορούνται για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να βρεθούν ενώπιον των δικαστικών Αρχών και άλλα άτομα που εμπλέκονται στο κύκλωμα.
Δείτε επίσης:
- Αγρότες: «Θα κάνουμε Χριστούγεννα στους δρόμους» – Πανθεσσαλικό μπλόκο στη Νίκαια τον Δεκέμβριο
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Τυχεροπούλου έστειλε e-mail στην Εξεταστική που εκθέτει τον Τασούλη
- Εξεταστική: «Δεν φταίω για τις πληρωμές» κατέθεσε ο Διευθυντής Πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ

