Το ακούσαμε και αυτό, σχολείο στο Ηράκλειο της Κρήτης λόγω έλλειψης αιθουσών, αποφάσισε να πραγματοποιεί τα μαθήματα της Β’ Δημοτικού σε γκαρσονιέρα που βρίσκεται κοντά στο σχολικό συγκρότημα.
Οι γονείς ανησυχούν
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το cretapost, πολλοί γονείς εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους σχετικά με τη μετακίνηση των παιδιών, την ασφάλειά τους και τις συνθήκες που θα επικρατούν μέσα σε έναν χώρο που αρχικά δεν είχε σχεδιαστεί για εκπαιδευτική χρήση.
Την ίδια ώρα ορισμένοι γονείς επισημαίνουν ότι η λύση που προτείνεται είναι ακατάλληλη, προτείνοντας ως εναλλακτική την αξιοποίηση της αίθουσας διδασκόντων του σχολείου, η οποία χρησιμοποιείται μόνο λίγες ώρες την ημέρα, αντί για τη μεταφορά των μαθητών σε έναν ξεχωριστό και μικρό χώρο. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η δημιουργία προσωρινών αιθουσών σε χώρους που δεν προορίζονται για εκπαιδευτική χρήση εγείρει σοβαρά ζητήματα για την ποιότητα της διδασκαλίας και την ψυχολογική άνεση των παιδιών.
Η περίπτωση αυτή αναδεικνύει το μεγαλύτερο πρόβλημα της υποδομής σε αρκετά σχολεία της χώρας, όπου η αύξηση του μαθητικού πληθυσμού και η έλλειψη κατάλληλων χώρων οδηγούν σε πρωτότυπες αλλά αμφιλεγόμενες λύσεις.
Δείτε επίσης:
- Νέα Πέραμος: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 44χρονο αδελφοκτόνο
- Εθνική οδός Πατρών – Πύργου: Νταλίκες συγκρούστηκαν – Τραυματίας ο ένας οδηγός
- Σαλαμίνα: Υποψήφια με την Χρυσή Αυγή η 46χρονη που κατακρεούργησε την πεθερά της

