Απίστευτο και επικίνδυνο περιστατικό, με πρωταγωνιστή ανήλικο Ρομά.
Όλα συνέβησαν το απόγευμα της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη. 16χρονος Ρομά οδηγούσε κλεμμένο μηχανάκι στο αντίθετο ρεύμα της οδού Μοναστηρίου, προσπαθώντας να ξεφύγει από αστυνομικούς που τον καταδίωκαν!
Όπως αναφέρει το Thestival.gr, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ ενημέρωσαν το κέντρο επιχειρήσεων ότι μοτοσικλετιστής αρνήθηκε να σταματήσει σε έλεγχο.
Η καταδίωξη του ανήλικου Ρομά που έθεσε σε κίνδυνο πεζούς και οδηγούς
Στην καταδίωξη συμμετείχαν άμεσα και αστυνομικοί της Ομάδας Ζ, ενώ ακολούθησαν περιπολικά της ΟΠΚΕ και της Άμεσης Δράσης.
Οι αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν περίπου τους 30 αστυνομικούς!
Ο ανήλικος Ρομά κατευθύνθηκε αρχικά προς το Grand Hotel, όπου έκανε αναστροφή και συνέχισε την πορεία του προς το κέντρο της πόλης. Για να αποφύγει τη σύλληψη, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα της οδού Μοναστηρίου, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα και θέτοντας σε κίνδυνο οδηγούς και πεζούς.
Η καταδίωξη έληξε στο ύψος της οδού Κωλέττη. Εκεί αστυνομικοί της ΔΙΑΣ κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να του περάσουν χειροπέδες.
Από τον έλεγχο προέκυψε ότι πρόκειται για 16χρονο Ρομά, γνωστό στις αρχές για υποθέσεις κλοπών. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι το μηχανάκι που οδηγούσε ήταν κλεμμένο και υπέδειξε ακόμη δύο μοτοσικλέτες που είχε αφαιρέσει.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Λευκού Πύργου.
Συνελήφθη και ο πατέρας του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Ο 16χρονος θα οδηγηθεί το πρωί της Τρίτης στον Εισαγγελέα, ενώ για τις τροχονομικές παραβάσεις του βεβαιώθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 11.350 ευρώ.
Δείτε ακόμα:
- «Δεν θα στραφούμε ενάντια στον λαό μας» – Αστυνομικοί στηρίζουν τους αγρότες
- Είδαν… άσπρη μέρα στον Παρνασσό: Έπεσε το πρώτο χιόνι

