Με τον γνωστό τράπερ Light ως «μουσικό οικοδεσπότη» θα γίνουν τα εγκαίνια του χριστουγεννιάτικου πάρκου «Μαγική Πόλη» στο Ελαιόραμα της Πυλαίας, στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που έχει ξεσηκώσει ποικίλες αντιδράσεις.
Η πιο επίσημη και, διόλου αναπάντεχα, αρνητική, είναι εκείνη της δημοτικής παράταξης «Ανθρώπινη Πόλη», η οποία, σύμφωνα με το grtimes.gr εξαπέλυσε κριτική προς τη διοίκηση του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, επισημαίνοντας ότι, ακόμη κι αν η οργάνωση του καλλιτεχνικού προγράμματος έχει ανατεθεί σε ιδιωτικό φορέα, «η δημοτική αρχή, ως οικοδεσπότης του χώρου, θα πρέπει να έχει τον τελευταίο λόγο».
Aιχμές για την παρουσία του σε μια οικογενειακή γιορτή
Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωσή της, η παράταξη του Νίκου Νυφούδη υπογραμμίζει ότι «ρόλος του Δήμου είναι να προάγει ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ! και όχι προϊόντα υποκουλτούρας», αφήνοντας αιχμές για την επιλογή του συγκεκριμένου καλλιτέχνη σε μια οικογενειακή, χριστουγεννιάτικη διοργάνωση.
«Με δυσάρεστη έκπληξη πληροφορηθήκαμε την συμμετοχή του “καλλιτέχνη” LIGHT στο Live των φετινών εκδηλώσεων στα πλαίσια της Μαγικής Πόλης στο ΕΛΑΙΟΡΕΜΑ της Πυλαίας.
Θεωρούμε τη συμμετοχή αυτή μια λάθος και κάκιστη επιλογή.
Απευθύνεται σε κοινό που είναι βέβαιο ότι δεν αποτελεί την πλειοψηφία του Δήμου.
Επί πλέον αποτελεί ένα κακό πρότυπο για τη νεολαία όταν το ρεπερτόριό του απαρτίζεται από στίχους με σεξιστικά σχόλια, προσβολή του γυναικείου φύλλου, ακραία ρητορική μίσους, ρητορική μισοαναπηρισμου, διαφήμιση προτροπή για διάδοση και χρήση ναρκωτικών κ.α..
Έστω και εάν τη λειτουργία του καλλιτεχνικού προγράμματος έχει αναλάβει ιδιωτικός φορέας με οργανωτική και οικονομική εμπλοκή η Διοίκηση του Δήμου θα πρέπει να έχει τον τελευταίο λόγο ως οικοδεσπότης του χώρου.
Η Δημοτική Αρχή επίσταται και ο ρόλος της είναι να ελέγχει τον φορέα που διοργανώνει δράσεις και εκδηλώσεις στην επικράτειά της.
Ρόλος του Δήμου είναι να προάγει ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ! και όχι προϊόντα υποκουλτούρας».

