Μία σοκαριστική υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου ήρθε στο φως της δημοσιότητας, όταν μία 13χρονη κατήγγειλε ότι δύο νεαροί αλλοδαποί αιγυπτιακής καταγωγής, 16 και 17 ετών, αποπειράθηκαν να την εκμεταλλευτούν σεξουαλικά αφού της χορήγησαν ινδική κάνναβη.
Πώς εξελίχθηκε το περιστατικό
Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό συνέβη την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου, όταν η 13χρονη μαζί με μία 15χρονη φίλη της επισκέφθηκαν το σπίτι ενός εκ των δύο κατηγορουμένων. Οι δύο ανήλικες είχαν γνωρίσει τους νεαρούς μέσω των κοινωνικών δικτύων και είχαν επικοινωνία μαζί τους τις προηγούμενες ημέρες.
Εκεί, οι δύο νεαροί φέρονται να χορήγησαν κάνναβη στην 13χρονη με σκοπό να τη ζαλίσουν και να την εκμεταλλευτούν σεξουαλικά χωρίς τη συναίνεσή της. Η ανήλικη παρουσίασε συμπτώματα ζάλης και τάση για λιποθυμία.
Ο ρόλος της τεχνολογίας στον εντοπισμό
Το κρίσιμο στοιχείο για τον εντοπισμό της ανηλίκου ήταν μία εφαρμογή παρακολούθησης τοποθεσίας που είχε εγκαταστήσει η μητέρα της στο κινητό τηλέφωνο της κόρης της. Μέσω του σήματος που έστελνε η εφαρμογή, η μητέρα κατάφερε να εντοπίσει τη θέση της 13χρονης και να επέμβει έγκαιρα.
Νοσηλεία και καταγγελία
Η ανήλικη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» σε σχετικά καλή κατάσταση. Στη συνέχεια, κατέθεσε επίσημη καταγγελία σε τοπικό αστυνομικό τμήμα για το περιστατικό που βίωσε.
Το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων ανέλαβε την υπόθεση και προχώρησε στη σύλληψη των δύο ανηλίκων αλλοδαπών. Ο 17χρονος κρατείται με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού, ενώ ο 16χρονος αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του.
Έχει δοθεί παραγγελία για ιατροδικαστική εξέταση της 13χρονης προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξε σεξουαλική κακοποίηση, ενώ ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει διατάξει προκαταρκτική έρευνα για το σύνολο του περιστατικού.
Η κατάθεση της 15χρονης
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η 15χρονη φίλη της παθούσας δήλωσε στις Αρχές ότι εκείνη δεν υπέστη καμία κακοποίηση κατά τη διάρκεια του περιστατικού.
*Φωτογραφία αρχείου
Δείτε επίσης:
- Σοκ στην Αθήνα: 13χρονη λιπόθυμη από χασίς – Αιγύπτιοι την παρέσυραν στο σπίτι τους
- Κύπρος: Δύο Αιγύπτιοι καταδικάστηκαν για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης με νοητική αναπηρία


Δεν μπορούσατε να βρήτε τίποτε πιό γιορτινό
να στολίσετε την μπροστινή σας σελίδα χρονιάρα μέρα ωρέ ; ☹️