Σοβαρά προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια προκαλούν οι θυελλώδεις νοτιάδες, που σε πολλές θαλάσσιες περιοχές φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
Σύμφωνα με το Λιμενικό, από το λιμάνι του Πειραιά εκτελούνται μόνο τα δρομολόγια των πλοίων με προορισμό τα Δωδεκάνησα, ενώ όλα τα υπόλοιπα δρομολόγια προς άλλες νησιωτικές περιοχές έχουν προσωρινά διακοπεί.
Για τον Αργοσαρωνικό, τα δρομολόγια δεν εκτελούνται μέχρι νεωτέρας.
Ανάλογη είναι η κατάσταση και στο λιμάνι της Ραφήνας, απ’ όπου δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια προς τις Κυκλάδες. Σε ισχύ παραμένει απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Λαυρίου.
Κλειστές παραμένουν επίσης οι πορθμειακές γραμμές Φανερωμένη Σαλαμίνας–Μέγαρα, Νέα Στύρα–Αγία Μαρίνα, Κεραμωτή–Θάσος, Κέρκυρα–Ηγουμενίτσα, Ρίο–Αντίρριο και Κυλλήνη–Ζάκυνθος.
Οι επιβάτες που έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν σήμερα καλούνται, πριν από την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τα τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις στα δρομολόγια.
Δείτε επίσης:
Καιρός: Καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας

