Οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο στα Μάλγαρα της Θεσσαλονίκης φέρονται να αποφάσισαν να επιτρέψουν εκ νέου τη διέλευση των οχημάτων και στις δύο κατευθύνσεις του αυτοκινητόδρομου, από τις 6 το απόγευμα απόψε.
Ωστόσο, στην τοπική συνέλευση που ολοκληρώθηκε νωρίτερα, με αφορμή την κρίσιμη συνάντησης αντιπροσωπείας των αγροτών με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το απόγευμα της Τρίτης 13 του μήνα στο Μέγαρο Μαξίμου, υπήρξαν και αντιρρήσεις, με κάποιους από τους παραγωγούς να επιμένουν πως πρέπει να συνεχιστεί μέχρι αύριο Σάββατο 10/1 ο αποκλεισμός της ΠΑΘΕ και των παρακαμπτήριων στο σημείο.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο ethnos.gr ο εκπρόσωπος των αγροτών από το μπλόκο των Μαλγάρων και μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Κώστας Ανεστίδης, το ενδεχόμενο ανατροπής της απόφασης της τοπικής συνέλευσης εδράζεται στο ότι πολλοί ντόπιοι αγρότες υιοθετούν την τήρηση σκληρότερης στάσης και διαφωνούν στο να ανοίξει ο δρόμος πριν από τη συμπλήρωση του 48ωρου αποκλεισμού, ο οποίος ξεκίνησε από χθες, Πέμπτη 8/1.
Αγανακτισμένοι και εξοργισμένοι
«Οι συνάδελφοι είναι αγανακτισμένοι και εξοργισμένοι με όσα συμβαίνουν και κυρίως με τη στάση της κυβέρνησης όλο αυτό το διάστημα που βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις. Υπήρχαν πολλές διαφωνίες στο ενδεχόμενο να ανοίξουμε από σήμερα το δρόμο και δεν αποκλείω την τελευταία στιγμή να αλλάξει η απόφαση και ο αποκλεισμός να συνεχιστεί», δήλωσε σχετικά ο κ. Ανεστίδης.
Όπως τόνισε ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής, η τοπική συνέλευση των Μαλγάρων πήρε επίσης την ακόμα απόφαση αγρότες από το σημείο να κατέβουν με λεωφορεία στην Αθήνα και να βρίσκονται στο κέντρο της πρωτεύουσας την ημέρα της προσέλευσης των εκπροσώπων τους στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η κάθοδός τους θα υλοποιηθεί, με την προϋπόθεση ότι αυτό θα αποτελέσει απόφαση και της παναγροτικής σύσκεψης, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο στη Νίκαια της Λάρισας.
Στην 4η κατά σειρά πανελλαδική παναγροτική σύσκεψη αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου διακόσιοι εκπρόσωποι των αγροτών από τα μπλόκα όλης της χώρας. Κατά τη διάρκειά της θα συγκεντρωθούν τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου, θα αποφασιστεί τι θα τεθεί στο τραπέζι της συνάντησης με τον πρωθυπουργό, καθώς επίσης το ποιοι θα συμμετάσχουν στην αντιπροσωπία των αγροτών.
Δείτε επίσης:
- ΕΛΑΣ: Δικογραφία για τους αγρότες που είχαν μπει αιφνιδιαστικά στην εθνική οδό στη Νεμέα
- Αγρότες: «Εκεχειρία» στα μπλόκα μέχρι τη συνάντηση με Μητσοτάκη – Πού ανοίγουν οι δρόμοι
- Δεν φεύγουν τα τρακτέρ: Στην πανελλαδική σύσκεψη θα οριστεί η επιτροπή συνάντησης με τον Μητσοτάκη

