Εκτεταμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εφαρμόζονται στον Αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων (Α.Θ.Ε.), λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας.
Σύμφωνα με τις Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, τα μέτρα λαμβάνονται με αποκλειστικό γνώμονα τη διασφάλιση της οδικής ασφάλειας και την προστασία της ανθρώπινης ζωής, ενώ αφορούν κομβικά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου.
Κρίσιμα σημεία ρυθμίσεων
Οι κυκλοφοριακές παρεμβάσεις εντοπίζονται κυρίως:
- στη Θήβα Βοιωτίας (89,835η χ/θ – Α/Κ Θηβών),
- στο Κάστρο Βοιωτίας (114,815η χ/θ – Α/Κ Κάστρου),
- στην Αταλάντη Φθιώτιδας (145,325η χ/θ – Α/Κ Αταλάντης),
- και στη Λαμία Φθιώτιδας (203,065η χ/θ – Α/Κ Μπράλου).
Εκτροπές κυκλοφορίας
Στο ρεύμα προς Αθήνα, τα οχήματα εκτρέπονται από τον Α/Κ Μαρτίνου έως τον Α/Κ Ριτσώνας, μέσω παραδρόμων και επαρχιακών οδών, ενώ αντίστοιχες εκτροπές ισχύουν και στο ρεύμα προς Λαμία, με κατεύθυνση μέσω Θηβών, Λιβαδειάς και της παλαιάς εθνικής οδού.
Ιδιαίτερη πρόβλεψη υπάρχει για τα Ι.Χ. και τα λεωφορεία που κινούνται προς Λαμία, τα οποία – από τις 07:00 έως τις 21:00 – ακολουθούν εναλλακτική διαδρομή μέσω Λιβαδειάς, Αταλάντης και Σκάλας Αταλάντης, με επανείσοδο στον αυτοκινητόδρομο από τον Α/Κ Λιβανατών.
Παράλληλα, στην περιοχή της Αταλάντης πραγματοποιούνται αμφίδρομες εκτροπές μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων Τραγάνας και Λιβανατών, ενώ στον Α/Κ Μπράλου στη Λαμία η κυκλοφορία εκτρέπεται επιτόπου και στα δύο ρεύματα.
Σύσταση προς τους οδηγούς
Οι οδηγοί καλούνται να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Τροχαίας και να προγραμματίζουν εγκαίρως τις μετακινήσεις τους, καθώς οι ρυθμίσεις θα παραμείνουν σε ισχύ όσο διαρκούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις και τα μπλόκα.
*Φωτογραφία αρχείου
Δείτε επίσης:
- Κομοτηνή: 83χρονος αγρότης στην πρώτη γραμμή του μπλόκου
- Εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας: Νταλίκα παρέσυρε ΙΧ που είχε σταματήσει στη ΛΕΑ

