Στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας από μέλη του Εργατικού Κέντρου, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στις οικογένειες των θυμάτων της πρόσφατης φονικής έκρηξης στο εργοστάσιο της βιομηχανίας Βιολάντα.
Η τραγωδία στοίχισε τη ζωή σε πέντε γυναίκες εργαζόμενες, προκαλώντας σοκ στην τοπική κοινωνία. Σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων, η συγκέντρωση έχει στόχο να υπογραμμιστεί η ανάγκη για αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας στους χώρους εργασίας, συχνότερους ελέγχους των βιομηχανικών μονάδων και αποτελεσματική εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας.
Με αφορμή τη συγκέντρωση, το Εργατικό Κέντρο έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία στον ιδιωτικό τομέα της περιοχής, ζητώντας πλήρη διαλεύκανση των αιτίων της έκρηξης-φωτιάς και λογοδοσία από τους υπεύθυνους.
Η κινητοποίηση των πολιτών δείχνει ότι η κοινωνία των Τρικάλων δεν πρόκειται να αφήσει την τραγωδία να περάσει χωρίς διεκδίκηση δικαιοσύνης και μέτρων πρόληψης για την προστασία των εργαζομένων.
*Φωτογραφία EUROKINISSI
Δείτε επίσης:
- Η Βουλή των Ελλήνων αναβάλλει την ημερίδα για το Δημογραφικό λόγω πένθους για την τραγωδία στα Τρίκαλα
- Οι ανακοινώσεις των κομμάτων για την τραγωδία με 5 νεκρές εργάτριες στο εργοστάσιο «Βιολάντα»

