Σε μια συμβολική όσο και δυναμική κίνηση διαμαρτυρίας προχώρησαν σήμερα μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου στον Βόλο, με αφορμή την πρόσφατη πολύνεκρη έκρηξη στο εργοστάσιο της μπισκοτοβιομηχανίας «Βιολάντα», η οποία στοίχισε τη ζωή σε πέντε εργαζόμενες.
Συνθήματα και καταστροφή προϊόντων
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Gegonota.news, η ομάδα των διαδηλωτών εισέβαλε σε γνωστό κατάστημα σούπερ μάρκετ της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα κατά των συνθηκών εργασίας και κάνοντας λόγο για «εργοδοτική δολοφονία» και «εργασιακό κάτεργο». Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, οι συμμετέχοντες πέταξαν ενημερωτικά φυλλάδια (τρικάκια) και προχώρησαν στην αφαίρεση προϊόντων της συγκεκριμένης εταιρείας από τα ράφια.
Έκπληκτοι πελάτες και εργαζόμενοι
Η ένταση κλιμακώθηκε όταν οι διαδηλωτές άρχισαν να καταστρέφουν συσκευασίες μπισκότων, ποδοπατώντας τες στο δάπεδο του καταστήματος μπροστά στα μάτια εμβρόντητων καταναλωτών. Η παρέμβαση διήρκεσε λίγα λεπτά, με την ομάδα να αποχωρεί από τον χώρο αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κίνησής της.
Ανάρτηση οπτικοακουστικού υλικού
Την ευθύνη της κίνησης ανέλαβε ο «Συντονισμός Συλλογικοτήτων», ο οποίος δημοσιοποίησε και σχετικό βίντεο από τη στιγμή της εφόδου. Μέσω της ανάρτησης, οι συλλογικότητες συνδέουν την ενέργειά τους με την απαίτηση για απόδοση ευθυνών σχετικά με το τραγικό δυστύχημα που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία και τον εργασιακό κλάδο.
Δείτε επίσης:
- Ανακοίνωση της Βιολάντα ενάντια σε φήμες: «Προέχει η ευθύνη και η αξιοπρέπεια»
- Γαλάζιος εμφύλιος για την Βιολάντα…
- «Βιολάντα»: Στο μικροσκόπιο εγκληματικά λάθη και άδειες – Δεκάδες μέτρα υπεδάφους εμποτισμένα με προπάνιο


Ηλιθιοι. Τα μπισκότα είναι πληρωμένα ήδη για να βρίσκονται στο ράφι. Όπως αντίστοιχα παντού σε κάθε ράφι σε κάθε μαγαζί σε κάθε περίπτερο σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζώα καραγκιόζηδες που νομίζουν πως θα κάνουν ζημιά στην εταιρεία με τέτοιες καφρίλες. Είναι τόσο ζώα για αυτό οι φιλελεδες τους έχουν για χ@@@μο.