Συνολικά 15 άτομα που επέβαιναν σε τέσσερα αυτοκίνητα με προορισμό το χιονοδρομικό κέντρο Λαϊλιά στις Σέρρες, εγκλωβίστηκαν στην περιοχή λόγω σφοδρής χιονόπτωσης, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις αρμόδιες Αρχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, όταν διαπίστωσαν πως ήταν αδύνατο να κατέβουν από το βουνό σήμερα το μεσημέρι, οι ταξιδιώτες αναγκάστηκαν να καλέσουν τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112.
Επιτόπου έσπευσαν εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας, τρία οχήματα της Πυροσβεστικής με έξι άντρες, ένα όχημα της ΕΜΟΔΕ με έξι πυροσβέστες και τρία οχήματα της ΕΛ.ΑΣ, με τους εγκλωβισμένους να εντοπίζονται περίπου πεντακόσια μέτρα μετά το ξενοδοχείο Αετόπετρα.
Διακοπή λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η έντονη κακοκαιρία συνεχίζεται στην περιοχή με αμείωτη ένταση, με τους πολυάριθμους επισκέπτες του χιονοδρομικού κέντρου να βρίσκονται αντιμέτωποι με επικίνδυνες καταστάσεις.
Ως εκ τούτου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σερρών προέβη στη λήψη έκτακτων μέτρων, προχωρώντας, μεταξύ άλλων, στη διακοπή λειτουργίας του χιονοδρομικού στις 14:00, μία ώρα νωρίτερα από το προγραμματισμένο, για λόγους ασφαλείας. Σε νεότερη ενημέρωση διευκρινίζεται πως νωρίτερα θα κλείσει απόψε και το σαλέ του χιονοδρομικού.
Την ίδια στιγμή, τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας πραγματοποιούν διαρκείς εργασίες καθαρισμού του οδικού δικτύου, με την προσπάθειά τους να επικεντρώνεται στο να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί, καθώς ο παγετός και η συνεχής χιονόπτωση δυσχεραίνουν το έργο των εκχιονιστικών.
Αυστηρή σύσταση
Παράλληλα, με επίσημη ανακοίνωσή του, ο Ορειβατικός Σύλλογος απευθύνει αυστηρή σύσταση προς όλους τους επισκέπτες και τους οδηγούς οχημάτων, υπογραμμίζοντας ότι η ανάβαση στο βουνό πρέπει να πραγματοποιείται αποκλειστικά από άτομα που διαθέτουν την απαραίτητη εμπειρία και τον κατάλληλο εξοπλισμό για την αντιμετώπιση ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Στο πλαίσιο αυτό, οι τοπικές Αρχές ζητούν από τους πολίτες να τηρούν αυστηρά τις οδηγίες και να προγραμματίζουν τις μετακινήσεις τους με ιδιαίτερη προσοχή. Η κατάσταση στον Λαϊλιά παραμένει κρίσιμη και η Περιφερειακή Ενότητα βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή, μέχρι να ολοκληρωθεί με ασφάλεια η κατάβαση όλων των επισκεπτών από τον ορεινό όγκο.
*πηγή φωτογραφίας: facebook.com/LailiasSkiResort
- Δείτε επίσης: Σφοδρή χιονόπτωση στη βόρεια Ελλάδα – Λευκό τοπίο σε πόλεις και σοβαρά προβλήματα στους δρόμους

