Σε ισχύ βρίσκονται τα απαγορευτικά απόπλου και οι τροποποιήσεις σε ακτοπλοϊκά δρομολόγια, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των λιμενικών αρχών, λόγω των θυελλωδών ανέμων που επικρατούν εξαιτίας του νέου «κύματος» κακοκαιρίας που είναι σε εξέλιξη από χθες στην χώρα μας.
Απαγορευτικό απόπλου και καθυστερήσεις
Συγκεκριμένα, από το λιμάνι της Ραφήνας έχουν ανασταλεί όλα τα δρομολόγια προς τις Κυκλάδες, ενώ από το λιμάνι του Λαυρίου δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια με προορισμό την Κέα και την Κύθνο. Παράλληλα, ακυρωμένα παραμένουν τα δρομολόγια από το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας στον Μαραθώνα προς τη Νέα Στύρα.
Στο λιμάνι του Πειραιά παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις πλοίων, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν έως και τις πέντε ώρες.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τουλάχιστον δύο πρωινά δρομολόγια μεγάλων επιβατηγών–οχηματαγωγών πλοίων μετατέθηκαν για μετά τις 12:00 το μεσημέρι, με την πραγματοποίησή τους να εξαρτάται από τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.
Στον Αργοσαρωνικό, τα ταχύπλοα σκάφη παραμένουν δεμένα, ενώ τα συμβατικά πλοία εκτελούν δρομολόγια κατά περίπτωση, σύμφωνα με την κρίση των πλοιάρχων και τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.
Νεότερη ενημέρωση από τις λιμενικές αρχές αναμένεται στις 12:00, ανάλογα με την εξέλιξη του καιρού.
Την ίδια ώρα, απαγορευτικό απόπλου ισχύει και στη Βόρεια Ελλάδα, στο δρομολόγιο που συνδέει την Καβάλα με τον Πρίνο.
Δείτε επίσης:
Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες – Δείτε live πού θα χτυπήσουν

