Συνεχίζονται και σήμερα Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου οι έρευνες στο εργοστάσιο της «Βιολάντα» στα Τρίκαλα στο οποίο έχασαν τη ζωή του την Δευτέρα 26 Ιανουαρίου πέντε εργάτριες μετά από την έκρηξη και φωτιά που ακολούθησε.
Σήμερα στο εργοστάσιο βρίσκονται κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού προκειμένου να ολοκληρώσουν την επιτόπια έρευνα.
«Βιολάντα»: Εξετάζεται ο μοιραίος σωλήνας
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι πυροσβέστες θα κόψουν το επίμαχο τμήμα του φθαρμένου σωλήνα που παρουσίασε τη μοιραία διαρροή προπανίου. Παράλληλα θα συγκεντρωθεί και υλικό από το χώμα. Όλα τα στοιχεία θα σταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους
Χθες στο πλαίσιο των ερευνών αποκαλύφθηκε το σημείο από το οποίο υπήρξε η μοιραία διαρροή με τους πυροσβέστες να σκάβουν χαντάκι για να βρουν στον πάτο του τον σωλήνα με τη διαρροή. Πηγές αναφέρουν πως ο σωλήνας τρύπησε λόγω διάβρωσης.
Παράλληλα, χαρτογραφείται η περιοχή με φορητά συστήματα ανίχνευσης υδρογονανθράκων και με τη διάνοιξη μικρών οπών στο έδαφος, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει κίνδυνος και για άλλη έκρηξη, εξαιτίας της παρουσίας του προπανίου.
Τρία τα σημεία διαρροής;
Ο Χρήστος Πατούνας, δικηγόρος Θεσσαλονίκης που εκπροσωπεί τις οικογένειες της Αγάπης Μπουνόβα και Αναστασίας Νάσιου, έκανε λόγο για τρία σημεία διαρροής προπανίου στον επίμαχο αγωγό προσθέτοντας.
«Το εύρημα αξιολογείται καθώς προκειμένου να γίνει μεταφορά προπανίου με τις σωληνώσεις συντάσσονται με εντολή εργοδότη από μηχανικούς μηχανολογικές μελέτες και μελέτες παθητικής πυροπροστασίας, τι οδεύσεις χρειάζεται και τι προστατευτικές οδεύσεις απαιτούνται», ανέφερε.
Δείτε επίσης:
«Βιολάντα»: Κατάσχεσαν έγγραφα και ηλεκτρονικό εξοπλισμό από το σπίτι του Τζιωρτζιώτη
Ξεκίνησαν εκ νέου οι έρευνες για την τραγωδία στην «Βιολάντα»

