26-5-2020

Το σχέδιο διάσωσης του… καλοκαιριού και όλες οι προϋποθέσεις για να «ανοίξουν τα σύνορα» στους τουρίστες

Στο κέντρο του ενδιαφέροντος τόσο της κυβέρνησης όσο και των επαγγελματιών είναι η «επόμενη μέρα» του τουρισμού, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο η χώρα μας θα μπορέσει να δεχθεί ταξιδιώτες από το εξωτερικό με ασφάλεια ώστε να μην χάσουμε όλα αυτά που έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα.

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης παρουσίασε τα βασικά σημεία του σχεδίου για την ασφαλή διαχείριση της πανδημίας τόσο στους παραθεριστικούς προορισμούς όσο και στην άφιξη αλλά και τις μετακινήσεις των παραθεριστών.

Σύμφωνα με τον Υπουργό τα μέτρα περιλαμβάνουν διαβατήρια υγείας για τους εισερχόμενους τουρίστες, παρουσία ιατρικού προσωπικού τόσο μέσα στα ξενοδοχεία όσο και στα Κέντα Υγείας και Νοσοκομεία των τουριστικών προορισμών και προμήθεια εξοπλισμού και άμεσες διαδικασίες διάγνωσης σε περίπτωση κρούσματος.

Ενδεικτικά, το σχέδιο περιλαμβάνει:

  • Όσοι ταξιδεύουν προς την Ελλάδα θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε τεστ έως και 72 ώρες προτού επιβιβαστούν στο αεροσκάφος, τα αποτελέσματα του οποίου θα επιδεικνύουν στις πύλες εισόδου της χώρας. (Από την στιγμή που θα τηρηθεί ευλαβικά η συγκεκριμένη οδηγία δεν θα μειωθούν οι θέσεις στα αεροπλάνα).
  • Το ίδιο θα υποχρεούνται να κάνουν και οι Ελληνες που θα θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.
  • Για πτήσεις ορισμένης διάρκειας (έως τεσσάρων ωρών) δεν θα σερβίρεται φαγητό, παρά μόνο συσκευασμένα σνακς.
  • Στα ξενοδοχεία δεν θα υπάρχουν μπουφέδες, με την εξαίρεση ίσως μικρών ξενοδοχείων.
  • Οι ξαπλώστρες στις παραλίες θα έχουν μεταξύ τους την απαιτούμενη απόσταση, ενώ υπάρχουν σκέψεις για καλύμματα μίας χρήσης ή δυνατότητα αποστείρωσης μετά από κάθε χρήση.
  • Παρουσία γιατρού σε 24ωρη βάση στα ξενοδοχεία οι οποίοι θα ακολουθήσουν συγκεκριμένο πρωτόκολλο σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος.
  • Σε περίπτωση αδυναμία πρόσληψης γιατρού όλα τα ξενοδοχεία θα υποχρεωθούν  να συμβληθούν με έναν γιατρό που θα έχει περάσει ειδικό σεμινάριο, ο οποίος είτε με φυσική παρουσία είτε με τηλεϊατρική θα αξιολογεί εάν τα συμπτώματα παραπέμπουν στον ιό και θα ζητάει αναλόγως τη διεξαγωγή τεστ. (Ζητούμενο είναι, μέσα σε 6 ώρες να υπάρχει το αποτέλεσμα και ο ασθενής να μεταφέρεται σε «ξενοδοχεία καραντίνας»).
  • Σε κάθε τουριστικό προορισμό της χώρας το υπουργείο Τουρισμού θα μισθώσει ένα τουριστικό κατάλυμα το οποίο θα λειτουργεί ως “ξενοδοχείο καραντίνας”, όπου θα μεταφέρονται τουρίστες που διαπιστώνεται ότι είναι φορείς του κορωνοϊού, με διασφάλιση της ανωνυμίας της εμπορικής ονομασίας των ξενοδοχείων.
  • Σε περίπτωση που ο τουρίστας θελήσει ή χρήζει περαιτέρω ιατρική φροντίδας, θα μεταφέρεται άμεσα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατεβάστε το app του newsbreak

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

error: Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του newsbreak.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.
newsbreak.gr

FREE
VIEW