Το «πείραμα» πέτυχε και φέρνει την τηλεργασία στο Δημόσιο – Προ των πυλών το νομοσχέδιο

Must Read

Από ότι φαίνεται η τηλεργασία κερδίζει έδαφος τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, κάτι που μετά το πείραμα της καραντίνας έδειξε ότι πέτυχε. Αυτό έχουν τονίσει ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος και ο υφυπουργός Εσωτερικών Θ. Λιβάνιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», έχει ήδη εγκριθεί πρόγραμμα του ΕΣΠΑ  με αντικείμενο την εισαγωγή της τηλεργασίας στο Δημόσιο. Έτσι σύντομα αναμένεται να είναι έτοιμο το νομοθετικό πλαίσιο που θα καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις τηλεργασίας στις υπηρεσίες του Δημοσίου. 

Το νέο είδος εργασίας θα αφορά σε πρώτη φάση κυρίως τους δημοσίους υπαλλήλους που εργάζονται σε διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες, καθώς κι εκείνους που εργάζονται στα τμήματα πληροφορικής, σε υπηρεσίες δηλαδή back office.

Ένα σημαντικό θέμα για τη μετάβαση στην τηλεργασία είναι η ασφάλεια και για αυτό το λόγο θα είναι απαραίτητη κάποιες ημέρες τον μήνα η φυσική παρουσία των υπαλλήλων.

Αξιωματούχοι της διοίκησης τονίζουν τα πολλαπλά οφέλη της εξ αποστάσεως εργασίας για τους πολίτες –οι οποίοι μέσω της ψηφιοποίησης των διαδικασιών θα μπορούν να εξυπηρετούνται ταχύτερα–, αλλά και για το ίδιο το Δημόσιο, που θα εξοικονομήσει πόρους.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This