25-5-2020

Το «πείραμα» πέτυχε και φέρνει την τηλεργασία στο Δημόσιο – Προ των πυλών το νομοσχέδιο

Από ότι φαίνεται η τηλεργασία κερδίζει έδαφος τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, κάτι που μετά το πείραμα της καραντίνας έδειξε ότι πέτυχε. Αυτό έχουν τονίσει ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος και ο υφυπουργός Εσωτερικών Θ. Λιβάνιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», έχει ήδη εγκριθεί πρόγραμμα του ΕΣΠΑ  με αντικείμενο την εισαγωγή της τηλεργασίας στο Δημόσιο. Έτσι σύντομα αναμένεται να είναι έτοιμο το νομοθετικό πλαίσιο που θα καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις τηλεργασίας στις υπηρεσίες του Δημοσίου. 

Το νέο είδος εργασίας θα αφορά σε πρώτη φάση κυρίως τους δημοσίους υπαλλήλους που εργάζονται σε διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες, καθώς κι εκείνους που εργάζονται στα τμήματα πληροφορικής, σε υπηρεσίες δηλαδή back office.

Ένα σημαντικό θέμα για τη μετάβαση στην τηλεργασία είναι η ασφάλεια και για αυτό το λόγο θα είναι απαραίτητη κάποιες ημέρες τον μήνα η φυσική παρουσία των υπαλλήλων.

Αξιωματούχοι της διοίκησης τονίζουν τα πολλαπλά οφέλη της εξ αποστάσεως εργασίας για τους πολίτες –οι οποίοι μέσω της ψηφιοποίησης των διαδικασιών θα μπορούν να εξυπηρετούνται ταχύτερα–, αλλά και για το ίδιο το Δημόσιο, που θα εξοικονομήσει πόρους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατεβάστε το app του newsbreak

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

newsbreak.gr

FREE
VIEW