Μπήκαν οι «τζίφρες» για το 5G! Επόμενος στόχος η σύγκλιση με τα δίκτυα οπτικών ινών

Ψηφιακός μετασχηματισμός

Must Read

Στην υπογραφή των συμβάσεων για τη χορήγηση των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στις ζώνες 700 MHz, 2 GHz, 3.400-3.800 MHz και 26 GHz, που θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G) στην κινητή τηλεφωνία, προχώρησαν οι ΟΤΕ, Vodafone Ελλάδας και Wind Hellas.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε ότι η υπογραφή των συμβάσεων αποτελεί «το πρώτο βήμα για τις επενδύσεις που θα υλοποιηθούν σε ορίζοντα δεκαετίας».

Ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Κωνσταντίνος Μασσέλος τόνισε: «Δεν πρέπει να βλέπουμε την ανάπτυξη αυτών των δικτύων ανεξάρτητα από τα δίκτυα των λοιπών υποδομών, όπως για παράδειγμα των οπτικών ινών. Η σύγκλιση των δικτύων οπτικών ινών και 5G είναι ο αμέσως επόμενος στόχος».

Στα επενδυτικά σχέδιά τους επικεντρώθηκαν και οι επικεφαλής των εταιριών τηλεπικοινωνιών. Ο επικεφαλής του ΟΤΕ Μιχ. Τσαμάζ δήλωσε: «Ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την ανάπτυξη της χώρας, που τοποθετεί την Ελλάδα μεταξύ των λίγων χωρών στον κόσμο που διαθέτουν 5G δίκτυα σε λειτουργία». Κατά τον κ. Τσαμάζ, «ο όμιλος ΟΤΕ, παρά τις δυσκολίες, συνεχίζει να επενδύει δυναμικά, έχοντας ήδη καταβάλει τα 123.000.000 ευρώ για το φάσμα, ποσό που έρχεται επιπλέον του ποσού των επενδυτικού προγράμματος του ομίλου των 2 δισ. ευρώ. Ηδη υπηρεσίες πέμπτης γενιάς είναι διαθέσιμες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας και θα συνεχίσουμε να χτίζουμε το δίκτυό μας». Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ, «πολύ σημαντικός είναι και ο παράγοντας της αδειοδότησης των κεραιών και όσο πιο γρήγορη είναι αυτή τόσο πιο γρήγορη θα είναι και η επέκταση των δικτύων».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Wind Hellas Νάσος Ζαρκαλής επισήμανε: «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι ο βασικός πυλώνας για την αποκατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Γίνεται ένα αποφασιστικό βήμα γι’ αυτό που λέμε “ψηφιακή σύγκλιση”. Η Wind επενδύει 500.000.000 ευρώ την επόμενη πενταετία σε υποδομές νέας γενιάς σε κινητή και σταθερή, και είναι μία μοναδική ευκαιρία για εμάς να δημιουργήσουμε αξία για την ελληνική οικονομία και την κοινωνία. Εφεξής θα χρειαστεί και η περαιτέρω συνδρομή του υπουργείου και της ρυθμιστικής Αρχής στο στήσιμο των δικτύων 5G, προκειμένου να διευκολυνθούν οι επενδύσεις που προγραμματίζουμε».

Στο επενδυτικό πλάνο των 500.000.000 ευρώ αναφέρθηκε και ο επικεφαλής της Vodafone Ελλάδας Χαρ. Μπρουμίδης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This