Με φωνές Ελλήνων αντήχησαν το πρωί της Παραμονής των Χριστουγέννων κεντρικοί δρόμοι στην Κωνσταντινούπολη.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος μαθητές, καθηγητές, απόφοιτοι από το Ζωγράφειο Λύκειο καθώς και άλλοι Έλληνες της Πόλης βγήκαν στους δρόμους για να πουν τα καθιερωμένα κάλαντα.
Η μεγάλη και ενθουσιώδης πομπή των Ελλήνων ξεκίνησε από το Ζωγράφειο, έκανε μια στάση στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο Πατριαρχείο όπου έψαλλαν τα κάλαντα και στον Οικουμενικό Πατριάρχη.
Κωνσταντινούπολη: Οι ευχές του γενικού πρόξενου
«Χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα σε όλους με υγεία και πρόοδο και ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος. Είναι τεράστια η συγκίνηση που νιώθουμε να βλέπουμε τα παιδιά του Ζωγραφείου, την ελληνική μας ομογένεια ενωμένη, όλη μαζί να γιορτάζει την γέννηση του Θεανθρώπου» ευχήθηκε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, Κωνσταντίνος Κούτρας.
Τους Έλληνες συνόδευαν μέλη των τουρκικών αρχών.
Δείτε επίσης:
Κωνσταντινούπολη: Συγκίνηση στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή της ομογένειας
Κωνσταντινούπολη: Το ιστορικό Ζάππειο «ζωντανεύει» τα Χριστούγεννα

