Έρευνα: Η κληρονομικότητα και ουσίες που παράγει ο εγκέφαλος κάνει τον άνθρωπο αλκοολικό!

Must Read

H κληρονομικότητα φαίνεται ότι παίζει ρόλο και στη σχέση μας με το ποτήρι. Ερευνητές του πανεπιστημίου του Γέιλ μελέτησαν τα γονίδια 435.000 Ευρωπαίων και εντόπισαν 29 γονιδιακές διαφοροποιήσεις που είναι κοινές σε όσους έχουν πρόβλημα με τον αλκοολισμό.

Το εύρημα αυτό τριπλασιάζει τον αριθμό των γνωστών γονιδιακών παραγόντων κινδύνου για την εξάρτηση από το αλκοόλ. Η έρευνα βρήκε ότι τα γονίδια που συνδέονται με αυτό είναι πολύ πιθανό να περάσουν από γενιά σε γενιά, γεγονός που δείχνει «τη σημασία της βιολογικής λειτουργίας σε αυτόν τον εθισμό.

«Με αυτά τα αποτελέσματα είμαστε σε καλύτερη θέση να αξιολογούμε τον κίνδυνο για κάθε άνθρωπο ξεχωριστά σε ό,τι αφορά την προβληματική σχέση με το αλκοόλ» σχολιάζει ο Χανγκ Ζου, επικεφαλής της έρευνας στην οποία τα γονίδια μελετήθηκαν και για να διαπιστωθεί αν οι αλκοολικοί είχαν προδιάθεση για άλλα προβλήματα, όπως η κατάθλιψη και το άγχος. Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι οι άνθρωποι στρέφονται στο αλκοόλ επειδή αυτό δημιουργεί μια αίσθηση ευεξίας στον εγκέφαλο και αυτό τους ωθεί να επαναλαμβάνουν την ίδια συμπεριφορά, δηλαδή τη μέθη.

Έχει επίσης αποδειχθεί ότι κάποιες ουσίες που παράγονται από τον εγκέφαλο μπορούν να κάνουν τους ανθρώπους πιο επιρρεπείς στο αλκοόλ. Πάντως, παίζουν ρόλο και κοινωνικοί αλλά και περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως η διαμονή κοντά σε μπαρ, το εισόδημα, αλλά και η κατάσταση της οικογενειακής ζωής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This