Το ΝΑΤΟ «κάνει γαργάρα» την έκθεση για το γαλλο-τουρκικό επεισόδιο στη Μεσόγειο

Must Read

Μια έρευνα του ΝΑΤΟ για ναυτική αντιπαράθεση μεταξύ γαλλικών και τουρκικών πλοίων τον Ιούνιο στη Μεσόγειο, κρίθηκε ως πολύ «ευαίσθητη» για να συζητηθεί δημόσια, δήλωσαν διπλωμάτες στο Reuters.

Το θέμα υπογραμμίζει τις δυσκολίες του ΝΑΤΟ με την Τουρκία, η οποία είναι επίσης σε αντιπαράθεση με την Ελλάδα για τα ενεργειακά δικαιώματα, αλλά και με τον ηγέτη της συμμαχίας, τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρει το Reuters.

Στις 10 Ιουνίου, μια γαλλική φρεγάτα σε αποστολή του ΝΑΤΟ προσπάθησε να επιθεωρήσει ένα φορτηγό πλοίο με σημαία της Τανζανίας, ύποπτο για λαθρεμπόριο όπλων στη Λιβύη. Η Γαλλία αναφέρει ότι η φρεγάτα της παρενοχλήθηκε από τουρκικά πλοία που συνόδευαν το φορτηγό πλοίο και κατηγορεί την Τουρκία ότι παραβίασε το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ. Η Τουρκία το αρνείται αυτό και λέει ότι η φρεγάτα ήταν επιθετική.

Φαίνεται τώρα απίθανο η έρευνα να μπορεί να επιλύσει τη διαμάχη. Ένας αξιωματούχος του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε ότι η έκθεση είχε ολοκληρωθεί, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

«Μπήκε κάτω από το χαλί», είπε ένας Ευρωπαίος διπλωμάτης, ενώ ένας άλλος σχολίασε ότι η αποφασιστικότητα του ΝΑΤΟ να διατηρήσει την Τουρκία στο πλευρό του, λόγω της στρατιωτικής της επιρροής και της στρατηγικής της θέσης, σημαίνει ότι δεν υπάρχει προθυμία να κατηγορηθούν οι Τούρκοι.

Κι έτσι και οι δύο πλευρές διεκδικούν το δίκαιο και οι κατηγορίες συνεχίζουν να αποτελούν καθημερινή ασχολία για Ερντογάν και Μακρόν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This