Τετάρτη 23/6/2021

Συνελήφθη ο πρώτος Κοσοβάρος Αλβανός με κατηγορίες εγκλημάτων πολέμου

Μετά από 20 ολόκληρα χρόνια εγκληματίας Αλβανός του Κοσόβου οδηγείται στη δικαιοσύνη για φρικτά και απάνθρωπα εγκλήματα.

Ένα ειδικό διεθνές δικαστήριο δήλωσε την Πέμπτη ότι ένας πρώην διοικητής των αυτονομιστών στον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου 1998-1999 συνελήφθη για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη σύγκρουση με τη Σερβία.

Τα Ειδικά Επιμελητήρια του Κοσσυφοπεδίου με έδρα τη Χάγη, ανέφεραν ότι ο πρώην διοικητής του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου Σαλίχ Μουσταφά συνελήφθη βάσει «εντάλματος, εντολής μεταφοράς και επιβεβαιωμένου κατηγορητηρίου που εκδόθηκε από δικαστή πριν από τη δίκη». Η δήλωση του δικαστηρίου δεν περιέγραψε τις κατηγορίες για τις οποίες κατηγορήθηκε.

Το δικαστήριο είπε ότι ο Μουσταφά θα μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις κράτησής του στη Χάγη και «θα εμφανιστεί ενώπιον του προδικαστικού δικαστή χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση».

Είναι ο πρώτος Αλβανός που συνελήφθη με κατηγορίες εγκλημάτων πολέμου που αφορούν τη σύγκρουση της δεκαετίας του 1990.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ