Τρίτη 3/8/2021

Τα βρίσκουν Σαουδική Αραβία και Κατάρ!

Τέλος στο πολύμηνο εμπάργκο

Μία κακή είδηση της τελευταίας στιγμής. Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις, Σαουδική Αραβία και Κατάρ φαίνεται ότι αποκαθιστούν τις σχέσεις τους, καθώς ανοίγουν πάλι οι συνοριακές διαβάσεις, και αρχίζουν πάλι οι πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών που είχαν παγώσει έπειτα από την επιβολή εμπάργκο εις βάρος του Κατάρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, στην συμφωνία ετοιμάζονται να προσέλθουν και οι υπόλοιπες αραβικές χώρες της αντιτουρκικής συμμαχίας, δηλαδή τα Εμιράτα και το Μπαχρέιν!

Ξεκινούν πλέον και οι θαλάσσιες συνδέσεις, καθώς ανοίγουν τα λιμάνια και των δύο χωρών τερματίζοντας το πολύμηνο εμπάργκο.

Αυτό το νέο προφανώς και είναι κακό για την Ελλάδα, διότι το Κατάρ αποτελεί στρατηγικό σύμμαχο της Τουρκίας και η άρση του εμπάργκο από την Σαουδική Αραβία, εάν το Κατάρ δεν υπαναχωρήσει από την στρατιωτική συνεργασία με την Τουρκία, είναι άσχημη εξέλιξη.

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε ποιος έκανε βήμα πίσω. Εάν το έκανε η Σαουδική Αραβία, θα μιλάμε για μια κακή εξέλιξη.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ