Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021

Την έκδοση εντάλματος σύλληψης ζήτησε το FBI για τον Αμερικανό Ολυμπιονίκη

Κατηγορείται για βίαιη εισβολή στο Καπιτώλιο - Πως τον ταυτοποίησαν οι αμερικανικές Αρχές

Λίγες ώρες μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο, οι αμερικανικές Αρχές διαβεβαίωναν ότι όλοι οι εισβολείς θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά. Την έρευνα ανέλαβε το FBI, με τις πρώτες ταυτοποιήσεις να έχουν ήδη ξεκινήσει. Και τα εντάλματα συλλήψεων να εκδίδονται ακατάπαυστα. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει και η περίπτωση του Αμερικανού Ολυμπιονίκη Κλιτ Κέλερ.

Ο 38χρονος Κέλερ αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2000, 2004 και 2008, έχοντας κερδίσει δύο χρυσά μετάλλια και ένα ασημένιο στα 4×200 ελεύθερο, καθώς και δύο χάλκινα μετάλλια στα 400 ελεύθερο. Τον Κέλερ αναγνώρισαν μέσω βίντεο κα φωτογραφιών ειδικοί πράκτορες που έχουν αναλάβει την υπόθεση της εισβολής.

Ο Κέλερ κατηγορήθηκε ότι εισήλθε εν γνώσει του σε χώρους χωρίς νόμιμη εξουσία, για βίαιη είσοδο και συμπεριφορά στο Καπιτώλιο και ότι παρεμπόδισε την επιβολή του νόμου. Αυτά τουλάχιστον αναφέρουν τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον.

Ο ειδικός πράκτορας του FBI Matthew R. Barofsky έγραψε στα έγγραφα του δικαστηρίου ότι επιβεβαίωσε την ταυτότητα του Keller συγκρίνοντας τις φωτογραφίες που βρισκόταν στην άδεια οδήγησης του Κολοράντο.
Οι φωτογραφίες από το Καπιτώλιο δείχνουν επίσης ότι ο Κέλερ φοράει μπουφάν της Ολυμπιακής Ομάδας των ΗΠΑ και «φαίνεται να είναι ένα από τα ψηλότερα άτομα», όπως γράφει ο Μπάροφσκι στη δήλωση των γεγονότων.

Η πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της Αμερικανικής Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Επιτροπής, Σάρα Χίρσλαντ, εξέδωσε δήλωση, όπου καταδίκασε απερίφραστα τις ενέργειες της εισβολής στο Καπιτώλιο: «Αυτά τα γεγονότα δεν αντιπροσωπεύουν τις αξίες των ΗΠΑ και της Ολυμπιακής ομάδας της».

Το μόνο που μένει είναι να περάσουν χειροπέδες στον Αμερικανό Ολυμπιονίκη, για συμμετοχή στην εισβολή στο Καπιτώλιο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ