Στους δρόμους χιλιάδες γυναίκες στην Αυστραλία – Διαδηλώνουν κατά της σεξουαλικής βίας (video)

Must Read

Στους δρόμους ξεχύθηκαν δεκάδες χιλιάδες γυναίκες στην Αυστραλία, διαδηλώνοντας κατά της σεξουαλικής βίας

Οι διαδηλώτριες που έφτασαν έξω από το κοινοβούλιο της Αυστραλίας στην Καμπέρα, ζήτησαν ισότητα και δικαιοσύνη για τα θύματα σεξουαλικών επιθέσεων. Η εκστρατεία #March4Justice (Πορεία για τη Δικαιοσύνη) ξεκίνησε έπειτα από μια σειρά καταγγελιών που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες στις οποίες φέρονται να εμπλέκονται υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης.

Οι διαδηλώτριες φορούσαν μαύρα ρούχα για να καταδείξουν «τη δύναμη και το πένθος τους», ενώ κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως «Σπάστε τη σιωπή. Σταματήστε τη βία», «Πόσα θύματα γνωρίζετε;», ενώ φώναζαν «Δεν θα σιωπήσουμε». 

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτριών αρνήθηκε να έχει ιδιωτική συνάντηση με τον πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον, ενώ επικεφαλής μεγάλων κομμάτων της αντιπολίτευσης συμμετείχαν στη διαμαρτυρία. «Ήρθαμε στον κήπο του», δήλωσε η Τζανίν Χέντρι, μια από τις διοργανώτριες των κινητοποιήσεων που βρισκόταν έξω από το κοινοβούλιο. «Είμαστε 200 μέτρα από το γραφείο του και δεν είναι σωστό να συναντηθούμε πίσω από κλειστές πόρτες, κυρίως όταν μιλάμε για τη σεξουαλική κακοποίηση που συμβαίνει πίσω από κλειστές πόρτες», εξήγησε.

Εκπρόσωπος του Μόρισον δήλωσε ότι ο Αυστραλός πρωθυπουργός έχει προτείνει στις διαδηλώτριες να συναντηθεί με αντιπροσωπεία τους ιδιωτικά, μια πρόταση που εξακολουθεί να ισχύει, και αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε άλλο σχόλιο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This