Τετάρτη 4/8/2021

Η Διώρυγα του Σουέζ…ελευθερώθηκε! Ξεκόλλησε το πλοίο Ever Given (video)

Με χαμόγελα και χειροκροτήματα υποδέχτηκε η παγκόσμια ναυτιλία την ελευθέρωση της Διώρυγας του Σουέζ από το πλοίο Ever Given, το οποίο εδώ και περίπου μία εβδομάδα είχε κολλήσει στο κανάλι προκαλώντας πρωτοφανές μποτιλιάρισμα!

Στις 04:30 τα ξημερώματα  ύστερα από αδιάκοπες προσπάθειες ρυμουλκών και συνεργείων, το πλοίο ξεκόλλησε από τα πλαϊνά της Διώρυγας αφού χρειάστηκε να απομακρυνθούν 27.000 κυβικά μέτρα άμμου από τις όχθες του καναλιού! Την εξέλιξη, μετέδωσε πρώτο το Bloomberg, επικαλούμενο την εταιρεία Inchcape Shipping. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αλλά και video που έχουν ανέβει στα social media, το Ever Given έχει μεν «ελευθερωθεί» αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει πότε θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία στη Διώρυγα του Σουέζ.

Το Ever Given, πλοίο με εκτόπισμα 220.000 τόνων, ανήκει στην ιαπωνική Shoei Kisen και το διαχειρίζεται η Evergreen Marine υπό την παναμαϊκή σημαία.

Το Ever Given είχε προσαράξει διαγώνια στη Διώρυγα του Σουέζ στις 23 Μαρτίου, με αποτέλεσμα να κλείσει η θαλάσσια οδός και να δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα πλοίων που ήθελαν να περάσουν από το σημείο, ανάμεσά τους και 16 ελληνικά!

Ακόμη και τώρα που οι υπεράνθρωπες προσπάθειες είχαν αποτέλεσμα και το πλοίο αποκολλήθηκε, δεν είναι σαφές πότε θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία από τη Διώρυγα του Σουέζ, πότε θα ανοίξει το κανάλι ή πόσο θα χρειαστεί για να… αποσυμφορηθεί το μποτιλιάρισμα. Σύμφωνα με το Bloomberg, 450  πλοία περιμένουν να περάσουν από τη Διώρυγα του Σουέζ ή κινούνται προς αυτή.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ