Η Διώρυγα του Σουέζ…ελευθερώθηκε! Ξεκόλλησε το πλοίο Ever Given (video)

Must Read

Με χαμόγελα και χειροκροτήματα υποδέχτηκε η παγκόσμια ναυτιλία την ελευθέρωση της Διώρυγας του Σουέζ από το πλοίο Ever Given, το οποίο εδώ και περίπου μία εβδομάδα είχε κολλήσει στο κανάλι προκαλώντας πρωτοφανές μποτιλιάρισμα!

Στις 04:30 τα ξημερώματα  ύστερα από αδιάκοπες προσπάθειες ρυμουλκών και συνεργείων, το πλοίο ξεκόλλησε από τα πλαϊνά της Διώρυγας αφού χρειάστηκε να απομακρυνθούν 27.000 κυβικά μέτρα άμμου από τις όχθες του καναλιού! Την εξέλιξη, μετέδωσε πρώτο το Bloomberg, επικαλούμενο την εταιρεία Inchcape Shipping. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αλλά και video που έχουν ανέβει στα social media, το Ever Given έχει μεν «ελευθερωθεί» αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει πότε θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία στη Διώρυγα του Σουέζ.

Το Ever Given, πλοίο με εκτόπισμα 220.000 τόνων, ανήκει στην ιαπωνική Shoei Kisen και το διαχειρίζεται η Evergreen Marine υπό την παναμαϊκή σημαία.

Το Ever Given είχε προσαράξει διαγώνια στη Διώρυγα του Σουέζ στις 23 Μαρτίου, με αποτέλεσμα να κλείσει η θαλάσσια οδός και να δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα πλοίων που ήθελαν να περάσουν από το σημείο, ανάμεσά τους και 16 ελληνικά!

Ακόμη και τώρα που οι υπεράνθρωπες προσπάθειες είχαν αποτέλεσμα και το πλοίο αποκολλήθηκε, δεν είναι σαφές πότε θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία από τη Διώρυγα του Σουέζ, πότε θα ανοίξει το κανάλι ή πόσο θα χρειαστεί για να… αποσυμφορηθεί το μποτιλιάρισμα. Σύμφωνα με το Bloomberg, 450  πλοία περιμένουν να περάσουν από τη Διώρυγα του Σουέζ ή κινούνται προς αυτή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This