Παρασκευή, 9 Απρίλιος 2021

Γερμανία: Προσύμφωνο παραγγελίας 2,5 εκατομμύριων εμβολίων Sputnik V οι Βαυαροί

Ο Κυριάκος έλεγε ότι δεν υπάρχουν εμβόλια και ότι «θα τον ρίξουν» εάν τα πάρει!

Προσύμφωνο παραγγελίας του ρωσικού εμβολίου Sputnik V θα υπογράψει σήμερα η κυβέρνηση της Βαυαρίας, όπως ανακοίνωσε ο τοπικός Πρωθυπουργός Μάρκους Ζέντερ, ώστε όταν το εμβόλιο λάβει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, να γίνει άμεσα η παράδοσή του! Προσοχή, μιλάμε για επιπλέον ποσό εμβολίων από αυτά που ούτως ή άλλως θα πάρει η Γερμανία εφόσον το ρωσικό εμβόλιο λάβει την ευρωπαΐκή έγκριση. Μάλιστα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας το επιβεβαιώνει λέγοντας:

«Εάν το Sputnik V εγκριθεί στην Ευρώπη, τότε η Βαυαρία θα λάβει επιπλέον εμβόλια από αυτή την εταιρία – νομίζω είναι 2,5 εκατομμύρια εμβόλια, τα οποία θα παραληφθούν πιθανότατα τον Ιούλιο, προκειμένου να αυξηθεί η δυνατότητα εμβολιασμού μας»

Υπάρχει όμως και άλλη εξωφρενική εξέλιξη. Ο Βαυαρός πρωθυπουργός όχι μόνο εξασφάλισε επιπλέον ποσότητα του ρωσικού εμβολίου για το κρατίδιο του, αλλά έχει ήδη συμφωνήσει και συμπαραγωγή του εμβολίου στην Βαυαρία!

Σύμφωνα με τον κ. Ζέντερ λοιπόν, αν το Sputnik V λάβει την έγκριση του ΕΜΑ, θα παράγεται σε εργοστάσιο στο Ιλερτίσεν της Βαυαρίας. «Προϋπόθεση είναι η έγκριση. Αλλά είναι καλό το γεγονός ότι υπάρχει αυτή η επιλογή και έχει διασφαλιστεί. Η μη αποδοχή αυτής της επιλογής θα αποτελούσε σχεδόν αμέλεια», τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας της Βαυαρίας Κλάους Χόλετσεκ.

Ο κ. Ζέντερ μάλιστα έχει προτρέψει και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και την Μέρκελ να αναλάβει ανάλογη πρωτοβουλία.

Πριν από λίγες ημέρες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ολομέλειας της Βουλής, υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να πάρει ρωσικό εμβόλιο με αυτόνομη συμφωνία, διότι θα τον ρίξουν από την κυβέρνηση! Ποιος εννοούσε; Τους εξωγήινους; Γιατί εάν φοβάται για τους Γερμανούς, μάλλον δεν έχει δίκιο μετά από αυτή την εξέλιξη.

Όπως επίσης, αποκαλύπτεται η εγκληματική άρνηση της Ελλάδας στον Λαβρόφ, όταν ο τελευταίος πρότεινε συμπαραγωγή του εμβολίου Σπούτνικ στην Ελλάδα. Το έκανε η Βαυαρία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ