Κυριακή 9/5/2021

Ρεκόρ παραπόνων από τηλεθεατές έφερε η «υπερβολική» κάλυψη του θανάτου του δούκα του Εδιμβούργου

Αντί για την σειρά «EastEnders» και τον τελικό του «MasterChef», μεταδίδεται εκπομπές για τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου.

Πάνω από 100.000 παράπονα δέχτηκε το BBC από το κοινό για την «υπερβολική» κάλυψη του θανάτου του δούκα του Εδιμβούργου, επειδή κόπηκαν αγαπημένες σειρές.

Συγκεκριμένα, η πολύ αγαπητή σειρά «EastEnders» και ο τελικός του «MasterChef» δεν προβάλλονται γιατί στη θέση τους μεταδίδονται ειδικές εκπομπές για τον Φίλιππο, ενώ το BBC Four δεν εκπέμπει καν.

Παρά τις αντιδράσεις, η διοίκηση του βρετανικού φορέα ραδιοτηλεόρασης δηλώνει «υπερήφανη για την κάλυψή μας αλλά και για τον ρόλο που παίζουμε σε στιγμές εθνικής σημασίας», ενώ απέφυγε να επιβεβαιώσει αν ο αριθμός των παραπόνων είναι τόσο μεγάλος.

Αν ισχύει πάντως ο αριθμός των 100.000 παραπόνων, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται η εφημερίδα «Sun», τότε πρόκειται για ρεκόρ παραπόνων που έχουν ποτέ κατατεθεί στο δίκτυο για οποιονδήποτε λόγο. Κοντά στα 63.000 παράπονα είχε συγκεντρώσει το μιούζικαλ «Jerry Springer The Opera» το 2005, το οποίο κυριαρχούνταν από ασεβείς αναφορές στον χριστιανισμό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ