Κυριακή 16/5/2021

«Μετωπική» της ηγεσίας της ΕΕ με το Κρεμλίνο: «Η Ρωσία επέλεξε την αντιπαράθεση»

«Η ΕΕ διατηρεί το δικαίωμα να λάβει τα κατάλληλα μέτρα ως απάντηση στην απόφαση των ρωσικών αρχών»

Σκληρή ανακοίνωση κατά της Ρωσίας εξέδωσε η ηγεσία της ΕΕ, καταδικάζοντας την απόφαση της Μόσχας να απαγορεύσει σε 8 Ευρωπαίους πολίτες την είσοδο σε ρωσικό έδαφος.

Διαβάστε ακόμα: Απαγόρευση εισόδου στη Ρωσία για 8 αξιωματούχους της ΕΕ – «Οι απειλές δεν θα μας κάνουν να σιωπήσουμε», λέει ο Σασόλι

Η κοινή δήλωση των Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (Πρόεδρος Κομισιόν), Σαρλ Μισέλ (Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου) και Νταβίντ Σασόλι (Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) αναφέρει ότι η ενέργεια αυτή είναι «απαράδεκτη, δεν έχει καμία νόμιμη βάση και είναι εντελώς ανεδαφική». Παράλληλα, σημειώνει ότι στοχεύει απευθείας την ΕΕ και όχι μόνο τους αξιωματούχους στους οποίους απευθύνεται.

Αναλυτικά η δήλωση των τριών:

«Καταδικάζουμε με τον πιο δυνατό τρόπο τη σημερινή απόφαση των ρωσικών αρχών να απαγορεύσουν την είσοδο οκτώ υπηκόων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη ρωσική επικράτεια. Αυτό περιλαμβάνει τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David Sassoli, την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Věra Jourová, καθώς και έξι αξιωματούχους των κρατών μελών της ΕΕ. Αυτή η ενέργεια είναι απαράδεκτη, δεν έχει καμία νομική δικαιολογία και είναι εντελώς αβάσιμη. Στοχεύει άμεσα την Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι μόνο τα ενδιαφερόμενα άτομα. Αυτή η απόφαση είναι η τελευταία, εντυπωσιακή απόδειξη του πώς η Ρωσική Ομοσπονδία επέλεξε την αντιπαράθεση με την ΕΕ αντί να συμφωνήσει να αποκαταστήσει την αρνητική πορεία των διμερών μας σχέσεων. Η ΕΕ διατηρεί το δικαίωμα να λάβει τα κατάλληλα μέτρα ως απάντηση στην απόφαση των ρωσικών αρχών».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ