Δευτέρα 21/6/2021

Τουρκικά ψαράδικα εμβόλισαν ιταλικό αλιευτικό ανοιχτά της Συρίας!

Το «Michele Giacalone» είχε δεχθεί επίθεση και στις 3 Μαΐου, στα ανοικτά της Βεγγάζης (Λιβύη).

Ιταλικό αλιευτικό εμβολίσθηκε από τουρκικά αλιευτικά στα ανοικτά της Συρίας, γράφει η εφημερίδα La Repubblica και προσθέτει ότι το πλήρωμα του ιταλικού αλιευτικού προσπαθούσε να ψαρέψει κόκκινη γαρίδα και ότι βρισκόταν βορειοανατολικά της Κύπρου.

Το συγκεκριμένο ψαράδικο, το «Michele Giacalone», είχε ξεκινήσει από την Ματζάρα Νετλ Βάλο της Σικελίας και αφού δέχθηκε επίθεση με πέτρες, εμβολίσθηκε από το τουρκικό πλοιάριο.

«Παρόμοια επεισόδια είχαν συμβεί ξανά, αλλά ποτέ αυτού του μεγέθους. Το αλιευτικό σκάφος βρίσκεται σε αυτήν την περιοχή, στα διεθνή ύδατα (μεταξύ Συρίας και Τουρκίας, 27 μίλια από τις τουρκικές ακτές) αφού είχε δεχθεί επιβίβαση από τους Λιβύους στις 3 Μαΐου», είπε ο ιδιοκτήτης του σκάφους που έκανε λόγο για 10 μικρά τουρκικά αλιευτικά.

«Έχουμε καταστραφεί, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Σε όποια περιοχή κι αν πάμε, μας κυνηγούν. Ζητούμε από τα θεσμικά όργανα να εργαστούν για να κάνουν μια συμφωνία ειδικά με τη Λιβύη», πρόσθεσε.

Στο σημείο του συμβάντος κατευθύνεται ελικόπτερο του ιταλικού πολεμικού ναυτικού αλλά και πλοίο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Το «Michele Giacalone» είχε δεχθεί επίθεση και στις 3 Μαΐου, στα ανοικτά της Βεγγάζης (Λιβύη).

*φωτό αρχείου

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ