Στο… περίμενε οι Βρετανοί: Παράταση περιοριστικών μέτρων μέχρι 19 Ιουλίου ανακοίνωσε ο Μπόρις

Κατά 80% πιο μεταδοτική η ινδική παραλλαγή που «επιτάσσει» την παράταση

Must Read

Το «21 Ιουνίου» έγινε «19 Ιουλίου», καθώς σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε πως η «Ημέρα Ελευθερίας» μετατίθεται κατά τέσσερις εβδομάδες! 

Αιτία η έντονη ανησυχία για την ευρεία διασπορά της παραλλαγής Δέλτα το τελευταίο διάστημα στη Βρετανία, με την κυβέρνηση που είχε ήδη αφήσει να διαφανεί ότι μια αναβολή ήταν ιδιαίτερα πιθανή, να μεταφέρει για αργότερα την έξοδο από τους περιορισμούς κατά του κορωνοϊού, που, σύμφωνα με τον οδικό χάρτη, είχε οριστεί για την 21η Ιουνίου.

Ως εκ τούτου, συνεχίζονται οι περιορισμοί της κατ’ οίκον εργασίας, όπως και στον αριθμό των ατόμων σε συγκεντρώσεις, τόσο στα σπίτια, όσο και στις παμπ και τα εστιατόρια, με τον Μπόρις Τζόνσον να διαβεβαιώνει, πάντως, ότι ο τερματισμός των μέτρων στις 19 Ιουλίου είναι εφικτός.

«Πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί με τον κορωνοϊό»

Στην έναρξη της συνέντευξης Τύπου, ο Βρετανός πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να επιταχύνει το εμβολιαστικό πρόγραμμα σε άτομα άνω των 18 ετών, ενώ ανακοίνωσε ότι από αύριο, Τρίτη 15/6, θα κληθούν να εμβολιαστούν τα άτομα ηλικίας 23-24 ετών. «Δεν μπορούμε να εξαλείψουμε τον κορωνοϊό. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί του» τόνισε, λέγοντας ότι τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 64% σε μία εβδομάδα. Παράλληλα, οι νοσηλείες αυξήθηκαν κατά 50%. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η ινδική παραλλαγή είναι πιο μεταδοτική κατά 80%.

Σύμφωνα με τον Τζόνσον, τα στοιχεία δεν είναι αποδεκτά και το εθνικό σύστημα υγείας χρειάζεται περισσότερες εβδομάδες για να εμβολιάσει πολίτες, κάτι που οδηγεί στην καθυστέρηση της «Ημέρας Ελευθερίας». Όπως είπε, μέχρι τη Δευτέρα 19 Ιουλίου, τα 2/3 των ενηλίκων θα έχουν ολοκληρώσει και τις δύο δόσεις. Όλοι οι πάνω των 50 θα έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, όπως και οι άνω των 40 που έκαναν την πρώτη δόση μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This