Τετάρτη 28/7/2021

Στο… περίμενε οι Βρετανοί: Παράταση περιοριστικών μέτρων μέχρι 19 Ιουλίου ανακοίνωσε ο Μπόρις

Κατά 80% πιο μεταδοτική η ινδική παραλλαγή που «επιτάσσει» την παράταση

Το «21 Ιουνίου» έγινε «19 Ιουλίου», καθώς σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε πως η «Ημέρα Ελευθερίας» μετατίθεται κατά τέσσερις εβδομάδες! 

Αιτία η έντονη ανησυχία για την ευρεία διασπορά της παραλλαγής Δέλτα το τελευταίο διάστημα στη Βρετανία, με την κυβέρνηση που είχε ήδη αφήσει να διαφανεί ότι μια αναβολή ήταν ιδιαίτερα πιθανή, να μεταφέρει για αργότερα την έξοδο από τους περιορισμούς κατά του κορωνοϊού, που, σύμφωνα με τον οδικό χάρτη, είχε οριστεί για την 21η Ιουνίου.

Ως εκ τούτου, συνεχίζονται οι περιορισμοί της κατ’ οίκον εργασίας, όπως και στον αριθμό των ατόμων σε συγκεντρώσεις, τόσο στα σπίτια, όσο και στις παμπ και τα εστιατόρια, με τον Μπόρις Τζόνσον να διαβεβαιώνει, πάντως, ότι ο τερματισμός των μέτρων στις 19 Ιουλίου είναι εφικτός.

«Πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί με τον κορωνοϊό»

Στην έναρξη της συνέντευξης Τύπου, ο Βρετανός πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να επιταχύνει το εμβολιαστικό πρόγραμμα σε άτομα άνω των 18 ετών, ενώ ανακοίνωσε ότι από αύριο, Τρίτη 15/6, θα κληθούν να εμβολιαστούν τα άτομα ηλικίας 23-24 ετών. «Δεν μπορούμε να εξαλείψουμε τον κορωνοϊό. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί του» τόνισε, λέγοντας ότι τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 64% σε μία εβδομάδα. Παράλληλα, οι νοσηλείες αυξήθηκαν κατά 50%. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η ινδική παραλλαγή είναι πιο μεταδοτική κατά 80%.

Σύμφωνα με τον Τζόνσον, τα στοιχεία δεν είναι αποδεκτά και το εθνικό σύστημα υγείας χρειάζεται περισσότερες εβδομάδες για να εμβολιάσει πολίτες, κάτι που οδηγεί στην καθυστέρηση της «Ημέρας Ελευθερίας». Όπως είπε, μέχρι τη Δευτέρα 19 Ιουλίου, τα 2/3 των ενηλίκων θα έχουν ολοκληρώσει και τις δύο δόσεις. Όλοι οι πάνω των 50 θα έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, όπως και οι άνω των 40 που έκαναν την πρώτη δόση μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ