Κινέζος αξιωματούχος που αυτομόλησε στις ΗΠΑ έδωσε στοιχεία για το εργαστήριο της Γιουχάν;

Υπόθεση θρίλερ

Must Read

Ένας κορυφαίος Κινέζος αξιωματούχος, ο  Dong Jingwei, φημολογείται ότι αυτομόλησε στις ΗΠΑ με την κόρη του μέσω του Χονγκ Κονγκ τον Φεβρουάριο και παρέδωσε στοιχεία στη διοίκηση του Τζο Μπάιντεν σχετικά με την φερόμενη διαρροή του εργαστηρίου της Γιουχάν που οδήγησε τις ΗΠΑ να επικεντρωθούν στη διερεύνηση της προέλευσης του κορωνοϊού.

Ο Ντονγκ είναι υφυπουργός της Κρατικής Ασφάλειας στο Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας της Κίνας, που ονομάζεται επίσης Guoanbu και είναι βασικά η υπηρεσία κατασκοπείας. Διεύθυνε  επιχειρήσεις αντικατασκοπείας από τον Απρίλιο του 2018.

Τα νέα για την φερόμενη αυτομόληση του Ντονγκ ήρθαν στο φως με φήμες σχετικά με το πού βρισκόταν, σε πλατφόρμες social media. Ωστόσο, αναφορές στα κινεζικά ΜΜΕ στις 18 Ιουνίου λένε ότι ο Ντονγκ μίλησε σε ένα συμπόσιο για την αντικατασκοπεία, προειδοποιώντας τους Κινέζους πράκτορες να προσέχουν για άτομα που εργάζονται με «αντικινεζικές δυνάμεις».

Η συζήτηση για την αυτομόληση του Ντονγκ ξεκίνησε με ένα tweet του Χαν Λιατσάο, πρώην αξιωματούχου του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας που είναι τώρα ακτιβιστής υπέρ της δημοκρατίας στις ΗΠΑ. Είπε ότι ο Ντονγκ είχε αυτομολήσει.

Ο Χαν ισχυρίστηκε επίσης ότι η αυτομόληση του Ντονγκ αναφέρθηκε κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ Αμερικανών και Κινέζων αξιωματούχων στην Αλάσκα τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με το SpyTalk, το οποίο ανέφερε για πρώτη φορά την φερόμενη αυτομόληση του Ντονγκ την Παρασκευή, εάν οι φήμες είναι αληθινές, τότε θα πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο αυτομόλησης στην ιστορία της Κίνας.

Ο Νικόλας Ευθυμιάδης, πρώην ειδικός του Πεντάγωνο, του υπουργείου Εξωτερικών και της CIA, είπε ότι είναι «αδύνατο» να επαληθευτούν οι ισχυρισμοί του Χαν και ότι τέτοιες φήμες «εμφανίζονται συνεχώς».

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ένας ιστότοτοπος που είναι υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, το Red State, ισχυρίστηκε ότι ένας κορυφαίος Κινέζος αξιωματούχος έχει αυτομολήσει στις ΗΠΑ χωρίς να κατονομάσει τον Ντονγκ. Η αναφορά της 4ης Ιουνίου ισχυρίστηκε επίσης ότι ο Οργανισμός Πληροφοριών Άμυνας των ΗΠΑ (DIA) έλαβε τις πληροφορίες ότι το Πεκίνο συγκαλύπτει την πολεμική βιολογική έρευνα στο εργαστήριο της Γιουχάν.

Σύμφωνα με μια δεύτερη έκθεση του Red State που δημοσιεύθηκε στις 17 Ιουνίου, ο Ντονγκ πιστεύεται ότι βρίσκεται επί του παρόντος υπό κράτηση από την DIA.

«Όχι μόνο ο Ντονγκ έχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα ειδικά όπλα της Κίνας, την επιχείρηση του κινεζικού στρατού στο Ινστιτούτο ιολογίας της Γιουχάν και την προέλευση του SARS-CoV-2, καθώς και τα περιουσιακά στοιχεία και τις πηγές της κινεζικής κυβέρνησης στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά έχει και εξαιρετικά ενοχλητικές και καταστροφικές πληροφορίες σχετικά με την κινεζική αντικατασκοπεία και τους κυβερνητικούς αξιωματούχους στα «terabyte δεδομένων» που παρείχε στη DIA», ανέφερε η έκθεση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This